FC Botoșani lansează an de an speranțe pentru fotbalul românesc: a devenit "aeroportul de talente"!

FC Botoșani lansează an de an speranțe pentru fotbalul românesc: a devenit "aeroportul de talente"!

După promovarea în prima ligă, FC Botoșani a fost constant o echipă de mijlocul clasamentului. Totuși, în ultimele trei sezoane, echipa a avut o creștere semnificativă, asta datorită scoutingului foarte bun pe care îl are clubul.

Cel mai nou "future star", cum ar spune britanicii, este George Cimpanu. Recent convocat de Adrian Mutu la naționala U21, lui George i-a fost încredințat tricoul cu numărul 10, semn că este un adevărat talent pentru fotbalul nostru.

Evoluția lui a fost apreciată de lumea fotbalistică. Liță Dumitru, fost mare jucător la Steaua și la echipa națională a avut doar cuvinte de laudă pentru perla de la Botoșani.

"Mama lui lucra pe vapor și pleca câte 7-8 luni. L-am ajutat și cu școala. Ca fotbalist, e un geniu. Eu le-am spus celor de aici, din America, dacă vor să ia un copil bun din România, în care să investească puțin și după aceea să devină celebru, să îl ia pe el.

Iubește fotbalul foarte mult, e un stângaci foarte bun. A jucat și prin Germania, chiar a vrut să îl ia Nurnberg.

E ușor să dai două goluri când ești fotbalist! Și mai ales la echipa națională contra lui Farul. Știu că bate și lovituri libere că m-am ținut de capul lui și lovea perfect mingea cu stângul de când avea zece ani.

Pe urmă a început și dreptul și lovește bine. N-au fost mulți stângaci în România, dar el poate fi unul dintre cei mai buni”, a dezvăluit Liță Dumitru, pentru ProSport.

Paul Papp a fost unul dintre primii jucători cu un potențial mare, trecut pe la Botoșani, ulterior jucând în Italia sau Turcia, însă el a evoluat sub tricoul moldav înainte de promovare.

A urmat Florin Acsinte, care a jucat la Dinamo, Pandurii sau Voluntari, cu ultima câștigat două trofee.

Mihai Bordeianu este un al talent lansat de Botoșani, care a ajuns sa joace la CFR, câștigând trei campionate consecutive, jucând în grupele Europa League, dar și la echipa națională.

Andrei Miron a fost luat de la Oțelul, iar acum a ajuns titular la FCSB, în timp ce Andrei Burcă a câștigat recent titlul cu CFR, cu care a jucat și în Europa League, având și selecții la echipa națională.

Olimpiu Moruțan este probabil cel mai mediatizat jucător trecut pe municipal. Adus de Cornel Șfaițer de la "U" Cluj, Moruțan a plecat la FCSB pentru aproape 1 milion de euro.

Un traseu asemănător a avut și Răzvan Oaidă, care a ajuns la FCSB după două sezoane la Botoșani, pentru aproximativ 900.000 de euro.

Recent, FC Botoșani a mai dat un tun. Andrei Chindriș va semna cu Royal Muscron, pentru 700.000€ .

Pe lângă George Cimpanu, FC Botoșani se bazează și pe Denis Haruț, un alt tânăr care a "explorat" la Botoșani. Venit din liga secundă, de la Poli Timișoara, unde fusese exclus din lot. Haruț a devenit unul dintre cei mai apreciați jucători din prima ligă, fiind un pion principal în calificarea echipei în Play-Off și în cupele europene.

Marian Târșa, Caia Alexandru, David Croitoru, Ianoș Brînză, Nikolaos Baxevanos, Andrei Moescu sau Dragoș Penescu sunt tinerele speranțe din lotul lui Marius Croitoru.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
35

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
191

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1966

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...