Prima botoșăneancă diagnosticată cu Covid-19 care a născut la Maternitatea din Botoșani

Prima botoșăneancă diagnosticată cu Covid-19 care a născut la Maternitatea din Botoșani

La Maternitatea din Botoșani, cadrele medicale au asistat nașterea primului bebeluș a cărui mamă a fost diagnosticată cu Covid -19. Femeia are 23 de ani și locuiește în Botoșani și a adus pe lume în cursul zilei de sâmbătă, un băiețel perfect sănătos, de 3,750 kg.

„Este vorba despre un băiețel de 3.750 kg, iar  mama sa, în vârstă de 23 ani, este la prima naștere și rămâne 48 de ore la noi în lehuzie după care va fi transferată la Spitalul de Infecțioase. A primit tratament specific și este izolată, iar copilul va rămâne în Maternitate până când vom avea cui să-l dăm, pentru că familia lui va fi anchetată epidemiologic. Copilul, clar, va fi negativ pentru ca a fost izolat de mamă”, a explicat un cadru medical din Maternitatea Botoșani.

Este prima naștere de acest fel, pentru că celelalte cazuri de femei gravide confirmate pozitiv cu Covid-19 încă nu au născut fiind în continuare internate sub tratament în cadrul Spitalul de Infecțioase, așteptând ca testul lor de detectare a virusului va ieși negativ.

Tânăra mamă a fost confirmată cu coronavirus  la internarea sa în Maternitate, când i s-a făcut și testul pentru Covid-19. Femeia era asimptomatică, iar starea sa de sănătate este bună.

„Pacienta este asimptomatică, nici nu știa că este bolnavă, starea ei de sănătate este foarte bună dar este pusă în continuare sub tratament”, a menționat același cadru medical din Maternitate.

(Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cel mai bun mijlocaş din Divizia A? Jhonathan Rodriguez este lider în clasamentul InStat

astăzi, 11:30
126

FC Botoşani are o perlă în lot. Blocat în Argentina, Jhonathan Rodriguez este poate cel mai bun mijlocaş din liga întai, conform cifrelor InStat. Acesta este printre primii 3 &ici...

Lista restricțiilor care se vor ridica de mâine, 1 Iunie 2020

astăzi, 11:16
1721

Începând de mîine, majoritatea restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență și a stării de alertă instituite în România pe perioada pandemiei de coronavirus ...

INSP: Bilanțul deceselor cauzate de COVID a ajuns la 1262

astăzi, 10:39
219

Institutul Național de Sănătate Publică a raportat, duminică dimineață, trei noi decese în rândul românilor infectați cu COVID. Bilanțul a ajuns, astfel, la 1262.De...