Lebădă rănită, preluată de comisarii Gărzii de Mediu Botoșani

Lebădă rănită, preluată de comisarii Gărzii de Mediu Botoșani

Reprezentanții  Gărzii de Mediu Botoșani au declarat că în cursul zilei de vineri, echipa de permanență a Comisariatului Județean Botoșani a fost solicitată să preia o lebădă din zona Loturi Enescu, municipiul Dorohoi, după ce pasărea a fost nevoită să se poposească forțat  în apropierea locuințelor.

Împreună cu reprezentantul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Botoșani, echipa de permanență a Comisariatului Județean  a preluat exemplarul de lebădă și l-a încredințat în custodie provizorie, până la atingerea stării fiziologice normale, unui cabinet veterinar din municipiul Botoșani, coordonat de medicul veterinar Daniel Bejinariu și Dănuț Bratu.

Starea de sănătate a lebedei a fost evaluată, având tulburări nervoase, în urma unor traumatisme la nivelul capului și este ținută în continuare sub observație și tratament. După însănătoșire, lebăda va fi eliberată în habitatul natural sau încredințată unei asociații care se ocupă cu îngrijirea păsărilor migratoare sau unei alte entități specializate în protejarea animalelor și păsărilor”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Botoșani, care atrag atenția persoanelor fizice sau juridice care dețin accidental exemplare de faună sălbatică sau cadavre ale acestora că sunt obligate să le declare comisariatului județean al Gărzii de Mediu Botoșani.

“Orice persoana fizică sau reprezentantul unei persoane juridice care deţine accidental exemplare de faună sălbatică sau cadavre ale acestora are obligaţia să le declare la comisariatul judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu şi să semneze declaraţia privind capturarea/uciderea accidentală a unei specii de păsări sau a unei specii strict protejate prevăzute în anexele nr. 4A şi 4B la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007. Nedeclararea constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Cutremur în Turcia. Momentul în care un bloc s-a prăbușit (Video)

Vineri, 30 Octombrie 2020
2679

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7 pe scara Richter a zguduit vineri vestul Turciei și a provocat prăbușirea mai multor imobile, au anunțat Institutul american de geofizică (USGS) și presa t...

Avertizare Ro-Alert pentru botoșăneni: „Încurajați-i și pe cei din apropierea dumneavoastră să respecte cu strictețe regulile!”

Vineri, 30 Octombrie 2020
849

Serviciul Ro-Alert a transmis vineri, în jurul orei 15:00, un mesaj de alertă de urgență destinat populației din județul Botoșani.Nivelul de răspândire a noului coronaviru...

Caravana mobilă de depistare a cancerului de col uterin revine într-o comună din Botoșani

Vineri, 30 Octombrie 2020
323

Caravana mobilă de depistare a cancerului de col uterin prin efectuarea testării Babeș - Papanicolau revine la Vârful Câmpului.Campania de prevenire și depistare a cancerului de co...