Iată ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci două ouă pe zi

Iată ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci două ouă pe zi

Ouăle au numeroase beneficii pentru organism şi pot fi consumate în multe moduri, ceea ce le asigura titlul de alimente-minune. Cu toate acestea, există multe informaţii controversate legate de consumul acestora. Unii specialiştii spun că nu este bine să mănânci mai mult de 3-4 ouă întregi pe săptămână, în timp ce alţii declară că este bine să consumi şi două pe zi, scrie BZI.ro. De ce? Pentru că se întâmplă multe schimbări în corpul tău. Iată care sunt acestea!

Când mananaci două ouă pe zi…

… începi să slăbeşti.

 Dacă urmezi o dietă de slăbit, atunci ouăle nu ar trebui să lipsească din meniul tău. Consumă două la micul dejun şi te vei ridica sătulă şi energică de la masă. În plus, senzaţia de foame nu te va vizita prea curând, aşa că riscul de a consuma alimente de tip junk food va fi în scădere.

… stimulezi absorbţia calciului în organism.

 Cantitatea de vitamina D prezenta în compoziţia ouălor fierte nu este deloc de neglijat. Această substanţă favorizează absorbţia calciului în corp, ceea ce ajută la întărirea sistemului osos şi a dinţilor.

… ţi se îmbunătăţeşte memoria.

 Fosfolipidele sunt componente importante ale lipidelor din membranele celulare. Consumul a două ouă pe zi te ajută să beneficiezi de aceste substanţe în organism, care stimulează funcţiile creierului.

… procesul de îmbătrânire este încetinit.

 Conform unui studiu realizat în Olanda, aproximativ 87% dintre femei cu vârste cuprinse între 35 şi 40 de ani reuşesc să prevină apariţia ridurilor şi a iritaţiilor pielii dacă consuma două ouă pe zi. Şi reprezentanţii sexului opus au reuşit astfel să întârzie apariţia ridurilor din jurul ochilor.

… sănătatea ochilor este protejată.

Ouăle sunt o sursă importantă de luteina, o substanţă necesară pentru a avea o vedere clară şi bună. Lipsa acesteia în organism nu provoacă doar slăbirea vederii cu timpul, ci şi alte probleme de sănătate.

… pielea şi părul devin mai frumoase.

 Consumul a două ouă pe zi îţi asigură par puternic şi strălucitor şi piele fină, fără iritaţii. Acest fapt se datorează vitaminei B 12 aflată în compoziţia acestor alimente. Totodată, fosfolipidele favorizează eliminarea toxinelor din ficat.

… este prevenită formarea celulelor canceroase.

 Colina nu este o substanţă esenţială doar pentru dezvoltarea creierului şi stimularea memoriei, ci este importantă în organism şi pentru că poate reduce riscul de formare a cancerului. Un studiu a scos la iveală faptul că femeile care au consumat două ouă pe zi au redus cu 15% riscul de a dezvolta o tumoare la sân.

… scade riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

Ouăle ţin sub control producţia colesterolului rău, cunoscut în termeni medicali sub denumirea de LDL, în organism. Aceste alimente conţin acizi graşi Omega 3, care scad riscul bolilor cardiovasculare prin reducerea nivelului trigliceridelor.

Ouăle sunt produse cu valori nutriţionale extrem de importante pentru organism, astfel că nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta.

Totuşi, dacă medicul nu îţi recomandă să consumi două pe zi, mănâncă mai mult albuşuri cu condimente şi ierburi aromate.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marius Croitoru, despre regula U21: "Nu poți să ajungi mare dacă debutezi la 25 de ani în Liga 1”

astăzi, 21:03
94

Marius Croitoru a participat, în această dimineață, la o emisiune sportivă, emisiune în care, printre altele, a vorbit despre regula U21.„Eu nu sunt de acord, nu, dacă era a...

Coronavirusul nu ține cont de sex, religie sau etnie: fratele lui Ioan Cioabă, primul rege al romilor, și soția lui, au murit de Covid – 19

astăzi, 20:51
1156

Doliu în comunitatea romă din Sibiu. Gogu Mihuțescu, fratele lui Ioan Cioabă, primul rege al romilor, și soția lui au murit în aceeași zi, la interval de câteva ore.Femeia,...

Se fac progrese în stabilizarea unui vaccin românesc anti-COVID. Când se vor putea analiza primele rezultate privind eficiența

astăzi, 20:35
537

Una dintre cele mai bune vești din ultimele zile: un vaccin românesc care să prevină îmbolnăvirea de COVID-19 chiar este posibil. Profesorul universitar doctor Virgil Păunescu, care c...