Iată ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci două ouă pe zi

Iată ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci două ouă pe zi

Ouăle au numeroase beneficii pentru organism şi pot fi consumate în multe moduri, ceea ce le asigura titlul de alimente-minune. Cu toate acestea, există multe informaţii controversate legate de consumul acestora. Unii specialiştii spun că nu este bine să mănânci mai mult de 3-4 ouă întregi pe săptămână, în timp ce alţii declară că este bine să consumi şi două pe zi, scrie BZI.ro. De ce? Pentru că se întâmplă multe schimbări în corpul tău. Iată care sunt acestea!

Când mananaci două ouă pe zi…

… începi să slăbeşti.

 Dacă urmezi o dietă de slăbit, atunci ouăle nu ar trebui să lipsească din meniul tău. Consumă două la micul dejun şi te vei ridica sătulă şi energică de la masă. În plus, senzaţia de foame nu te va vizita prea curând, aşa că riscul de a consuma alimente de tip junk food va fi în scădere.

… stimulezi absorbţia calciului în organism.

 Cantitatea de vitamina D prezenta în compoziţia ouălor fierte nu este deloc de neglijat. Această substanţă favorizează absorbţia calciului în corp, ceea ce ajută la întărirea sistemului osos şi a dinţilor.

… ţi se îmbunătăţeşte memoria.

 Fosfolipidele sunt componente importante ale lipidelor din membranele celulare. Consumul a două ouă pe zi te ajută să beneficiezi de aceste substanţe în organism, care stimulează funcţiile creierului.

… procesul de îmbătrânire este încetinit.

 Conform unui studiu realizat în Olanda, aproximativ 87% dintre femei cu vârste cuprinse între 35 şi 40 de ani reuşesc să prevină apariţia ridurilor şi a iritaţiilor pielii dacă consuma două ouă pe zi. Şi reprezentanţii sexului opus au reuşit astfel să întârzie apariţia ridurilor din jurul ochilor.

… sănătatea ochilor este protejată.

Ouăle sunt o sursă importantă de luteina, o substanţă necesară pentru a avea o vedere clară şi bună. Lipsa acesteia în organism nu provoacă doar slăbirea vederii cu timpul, ci şi alte probleme de sănătate.

… pielea şi părul devin mai frumoase.

 Consumul a două ouă pe zi îţi asigură par puternic şi strălucitor şi piele fină, fără iritaţii. Acest fapt se datorează vitaminei B 12 aflată în compoziţia acestor alimente. Totodată, fosfolipidele favorizează eliminarea toxinelor din ficat.

… este prevenită formarea celulelor canceroase.

 Colina nu este o substanţă esenţială doar pentru dezvoltarea creierului şi stimularea memoriei, ci este importantă în organism şi pentru că poate reduce riscul de formare a cancerului. Un studiu a scos la iveală faptul că femeile care au consumat două ouă pe zi au redus cu 15% riscul de a dezvolta o tumoare la sân.

… scade riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

Ouăle ţin sub control producţia colesterolului rău, cunoscut în termeni medicali sub denumirea de LDL, în organism. Aceste alimente conţin acizi graşi Omega 3, care scad riscul bolilor cardiovasculare prin reducerea nivelului trigliceridelor.

Ouăle sunt produse cu valori nutriţionale extrem de importante pentru organism, astfel că nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta.

Totuşi, dacă medicul nu îţi recomandă să consumi două pe zi, mănâncă mai mult albuşuri cu condimente şi ierburi aromate.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Liniște

astăzi, 21:05
85

La fel ca în fiecare zi, vă invităm să parcurgeți o poezie primită pe adresa de e-mail a redacției, de data asta de la Oana Lazăr. Lectură plăcută! LINIȘTEde Oana Laz...

În urmă cu puțin timp: Un grav accident rutier s-a produs în Dorohoi. Copaci retezați de mașină, pasager transportat la Urgențe

astăzi, 21:02
1484

Luni seară, pompierii din Dorohoi au fost solicitați să intervină pentru înlăturare pericolului de incendiu, intervenit în urma unui accid...

FOTO: Locuință devastată de un incendiu, în această după-amiază

astăzi, 20:56
591

Luni după-amiază, pompierii dorohoieni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de pe rază localității Deal...