FOTO: Micul talent de aur al Botoșanilor a venit acasă cu un nou trofeu internațional

FOTO: Micul talent de aur al Botoșanilor a venit acasă cu un nou trofeu internațional

Weekend-ul trecut, 21-22 septembrie a.c., o mică solistă din Botoșani a revendicat trofeul Festivalului Internațional „Constelația Necunoscută”, eveniment desfășurat la Vaslui, pentru cea de a 49-a oară. În festivalul concurs au evoluat 124 de numere ale artiștilor cu vârste între 4 și 32 ani, iar micuța Tiana Cilibiu a reușit să impresioneze juriul și să se întoarcă acasă cu trofeul de aur, la numai cei nouă ani ai săi. 

Competiția a adunat concurenți din România,Ucraina, Republica Moldova, Slovenia și Germania. Juriul a fost format din personalități prestigioase ale vieții artistice: Viorel GAVRILĂ (compozitor), Eugenia URSU(solistă din Republica Moldova), Sandi VOVK (muzician din Slovenia), George VANVU (director artistic al Radio Iași), Iurii LEVCHYK (artist din Ucraina), Dumitru JIJIE (compozitor), Marcel IORGA (compozitor) și Claudiu BULETE (compozitor).

Momentul Tianei a fost foarte apreciat, aceasta împărțind podiumul cu: Iarina COZMA (16 ani, din Târgu Neamț), care a revendicat bronzul, Petronela DONCIU (R. Moldova, 16 ani), care a luat argintul și Ulyana NISTEROVSKAIA (R.Moldova, 17 ani), care a luat aur.

Tiana Cilibiu studiază canto la Asociația Cheia Sol, îndrumată de către profesoara Oana Pușcașu. Sub coordonarea acesteia, Tiana a câștigat numeroase premii și trofee la concursurile naționale și internaționale. Premiul II obținut la prestigiosul concurs Bled Golden Microphone din Slovenia este unul notabil, în condițiile în care premiile pentru fiecare treaptă a podimului au fost unice.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, apel către botoșăneni: „Este mai grav ca acum trei luni. Pandemia nu se oprește”.

astăzi, 15:38
618

La prima sa întâlnire cu presa locală la mai bine de trei luni, Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani și-a început discursul de marți cu un apel către botoșăneni. A...

Botoșani a primit banii pentru pagubele create de inundații asupra infrastructurii rutiere: circa 9.800 de lei

astăzi, 15:13
123

În timp record, la nivelul județului Botoșani, comisiile constituite prin Ordin al Prefectului județului, Dan Nechifor, au evaluat pagubele produse de fenomenele hidrometeorologice din perioa...

Primarul municipiului Botoșani despre „Cornișa”: „Este un loc foarte râvnit în Botoșani de toate instituțiile de cultură”

astăzi, 15:05
211

După aproape patru luni de la ultima întrevedere, primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a susținut marți prima conferință de presă, care a avut loc în Amfiteatrul de la ...