Unde am ajuns după 30 de ani de capitalism sălbatic și “democrație autentică” românească? Trei sferturi din populația României este oficial săracă!

Unde am ajuns după 30 de ani de capitalism sălbatic și “democrație autentică” românească? Trei sferturi din populația României este oficial săracă!

Trei sferturi din populația României este oficial săracă. Șapte din 10 români nu au bani pentru strictul necesar: mâncare și plata facturilor lunare.

Peste 68% dintre români  nu au bani pentru produse alimentare de bază sau pentru întreţinerea locuinţei, pentru achitarea unor obligaţii şi plăţi curente. Cu atât mai puțin rămân bani pentru concediu, ori pentru acoperirea unor necesităţi financiare apărute în mod neaşteptat.

În anul 2018, aproape 59% din populaţia ţării noastre nu şi-a permis să plece într-un concediu de o săptămână, în vreme ce aproape 46% dintre români nu au avut banii necesari ca să facă faţă unei situaţii neaşteptate – o stricăciune la locuință sau o problemă medicală, arată datele Institutului Național de Statistică.

În România, sărăcia se vede și prin lipsa unor bunuri de folosință îndelungată. O treime din populație nu are telefon, mașină de spălat sau televizor, arată studiul.

27% din populație nu-și permite o maşină, iar 13,5% nu deține nici măcar un calculator personal.  Cât despre dotările locuințelor, situația este și mai dramatică.

În 2018, 27% dintre casele românilor nu aveau grup sanitar propriu. Una din patru case nu are duș sau baie, iar 10% prezintă scurgeri de apă prin acoperiș, igrasie sau podele deteriorate, scrie Realitatea Financiară.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Tot ce iubesc

astăzi, 21:05
96

Încă o poezie venită pe adresa de poștă electronică a redacției. E scrisă de Landi Turiceanu și credem că trebuie citită. Ca de obicei, vă dorim lectură plăcută. TOT C...

LOTO: numerele extrase duminică, 15 decembrie

astăzi, 20:39
371

Duminică, 15 decembrie 2019, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la tragerile loto de joi, 12 decembrie, Loteria Română a acordat 1...

VIDEO. Lângă noi: Filmarea de la Suceava care a devenit virală. Mafia permiselor auto. DNA, intervenție de urgență

astăzi, 20:11
1063

DNA face verificări după ce în mediul online a apărut o inregistare audio în care un instructor auto cerea o șpagă de 400 de euro.Un instructor auto din județul Suceava  a f...