Unde am ajuns după 30 de ani de capitalism sălbatic și “democrație autentică” românească? Trei sferturi din populația României este oficial săracă!

Unde am ajuns după 30 de ani de capitalism sălbatic și “democrație autentică” românească? Trei sferturi din populația României este oficial săracă!

Trei sferturi din populația României este oficial săracă. Șapte din 10 români nu au bani pentru strictul necesar: mâncare și plata facturilor lunare.

Peste 68% dintre români  nu au bani pentru produse alimentare de bază sau pentru întreţinerea locuinţei, pentru achitarea unor obligaţii şi plăţi curente. Cu atât mai puțin rămân bani pentru concediu, ori pentru acoperirea unor necesităţi financiare apărute în mod neaşteptat.

În anul 2018, aproape 59% din populaţia ţării noastre nu şi-a permis să plece într-un concediu de o săptămână, în vreme ce aproape 46% dintre români nu au avut banii necesari ca să facă faţă unei situaţii neaşteptate – o stricăciune la locuință sau o problemă medicală, arată datele Institutului Național de Statistică.

În România, sărăcia se vede și prin lipsa unor bunuri de folosință îndelungată. O treime din populație nu are telefon, mașină de spălat sau televizor, arată studiul.

27% din populație nu-și permite o maşină, iar 13,5% nu deține nici măcar un calculator personal.  Cât despre dotările locuințelor, situația este și mai dramatică.

În 2018, 27% dintre casele românilor nu aveau grup sanitar propriu. Una din patru case nu are duș sau baie, iar 10% prezintă scurgeri de apă prin acoperiș, igrasie sau podele deteriorate, scrie Realitatea Financiară.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arafat, sinceritate extremă pentru protestatarii care nu cred în coronavirus: Îi aşteptăm la spital. O parte din ei nu or să scape

astăzi, 21:19
470

Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a spus duminică seară într-o emisiune televizată că îi aşteaptă la spital pe cei care nu cred în coronavirus ...

Suntem izolați: Ungaria se alătură țărilor care restricționează accesul românilor spre Europa

astăzi, 20:13
818

Românii care nu cred că noul coronavirus există, nu poartă măști de protecție și nici nu acceptă să respecte măsurile de prevenire a extinderii noului virus - ceea ce a dus, după cum ...

180 de lei pe lună pentru mâncare pentru pensionarii cu venituri mici

astăzi, 19:40
222

Pensionarii cu venituri mici, care au peste 75 de ani, vor primi tichete în valoare de 180 lei lunar pentru mâncare, se arată într-un proiect de ordonanță de urgență adoptat rec...