„Șoferul” care a provocat tragedia de pe Bulevardul „Eminescu”, internat la Psihiatrie. A făcut scandal și înainte de provoca accidentul

„Șoferul” care a provocat tragedia de pe Bulevardul „Eminescu”, internat la Psihiatrie. A făcut scandal și înainte de provoca accidentul

Bărbatul care a produs tragedia de luni seară, pe Bulevardul „Eminescu” din municipiul Botoșani, în apropiere de Spitalul de Pediatrie, a fost internat pe Secția de Psihiatrie, după ce a devenit agresiv și a refuzat testările cu etilotestul și cu aparatul DrugTest.

În vârstă de 28 de ani, tânărul de etnie romă a fost implicat și într-un scandal petrecut la un supermarket din Botoșani, cu puțin timp înainte de a urca la volan și de a produce accidentul. Acesta își cumpărase mai multe sticle cu băuturi alcoolice, însă a devenit violent în limbaj cu vânzătoarele, care nu au solicitat însă Poliția. Ulterior, în stare avansată de ebrietate, a condus însoțit de doi prieteni pe Bulevard, cu direcția spre strada Sucevei, având viteză de peste 120 de km/h, transmițând totul live pe Facebook. A izbit în plin un autoturism care se deplasa în fața sa, proiectându-l într-o altă mașină, care circula din sens opus, cea din urmă lovind o mașină parcată. Autoturismul care circula pe Buevard, pe direcția strada Sucevei-strada Onicescu, s-a răsturnat pe cupolă. Patru persoane au rămas încarcerate, între care și șoferul din mașina răsturnată, aflat singur în mașină, șase oameni fiind răniți în total.

Bărbatul de 28 de ani nu deține permis de conducere eliberat de autoritățile din România, fiind cercetat pentru comiterea a cinci infracțiuni. A încercat să se sustragă probatoriului administrat la fața locului, însă polițiștii l-au escortat spre Unitatea de Primiri Urgențe, în vederea prelevării probelor biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Acolo, bărbatul a continuat să fie impertinent cu oamenii legii, dar și cu cadrele medicale.

Anchetatorii așteaptă, la ora scrierii prezentei, rezultatul alcoolemiei. În funcție de rezultatele cercetărilor, cel mai probabil tânărul va fi reținut și prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

 

Spune-ne opinia ta