REZIST, la Botoșani: Ce vor botoșănenii care au ieșit în stradă! FOTO

Protestul REZIST a adunat, sâmbătă seara, la Botoșani câteva zeci de persoane, de toate vârstele.

REZIST, la Botoșani: Ce vor botoșănenii care au ieșit în stradă! FOTO

Oamenii au început să se adune în fața Palatului Administrativ începând cu ora 18.00. După o oră, aproximativ 60 de persoane protestau pașnic în Piața Revoluției, cei mai în vârstă dorind să aibă pensii mai mari, pentru a putea supraviețui, tinerii sperând la un viitor mai bun pentru copiii lor.

Oamenii au fluturat tricolorul iar principalele lor nemulțumiri au fost îndreptate către cei care cârmuiesc țara, fiind profund dezamăgiți și îngrijorați de efectele pe care le vor produce modificările legislative gândite de cei care guvernează, în principal legile justiției. 

Și contextul economic și social îi fac pe cetățeni să se gândească cu temere la ce va fi în viitor și la cum le va fi traiul.

"Am ieșit să protestez împotriva legilor justiției. Vrem o Românie dreaptă, o țară în care copiii noștri să trăiască în siguranță în care să nu fim conduși de niște condamnați, niște cercetați penal. Așteptăm să vină la conducere niște oameni drepți, corecți. Dacă stăm acasă sigur nu ne bagă nimeni în seamă. Poate alegerile anticipate ar fi soluția, poate schimbarea primului ministru, că oricum noul premier este o slugă, se vede, nu a excelat cu nimic", a spus un botoșănean.

Botoșănenii care au ieșit în stradă cred că doar o mobilizare masivă ar putea să ducă la schimbare. 

"Protestez ca PSD-ul să nu mai guverneze, că au câștigat alegerile prin minciună. Au mințit că fac o grămadă de lucruri și de două guvernări se axează doar pe justiție și nu îi interesează altceva. Vrem să fie o stabilitate economică. Ar trebui să mergem cu toții la București, din toată țara, să paralizăm România pentru o săptămână ca ei să plece", a spus un alt protestatar.

Printre cei prezenți, sâmbătă seara, în Piața Revoluției s-a numărat și consilierul local liberal, Daniel Botezatu, care a venit alături de fiul său.

Protestul de sâmbătă seara a fost unul autorizat și a fost supravegheat de forțele de ordine.

Oamenii spun că vor ieși în stradă și în zilele următoare și speră să li se alăture cât mai mulți.












 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
265

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
180

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
123

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...