Trei unităţi de asistenţă medico-socială din judeţul Botoşani vor fi preluate de Consiliul Judeţean

Trei unităţi de asistenţă medico-socială din judeţul Botoşani vor fi preluate de Consiliul Judeţean

Trei dintre unităţile medico-sociale din judeţul Botoşani ar urma să treacă în subordinea şi finanţarea Consiliului Judeţean, în acest sens în şedinţa ordinară din data de 25 ianuarie consilierii judeţeni urmând să îşi dea acordul de principiu pentru această preluare.

Este vorba de Unităţile de Asistenţă Medico-Socială Flămânzi, Săveni şi Ştefăneşti, care vor fi preluate de administraţia judeţeană începând cu data de 1 aprilie 2018.

Aceste unităţi funcţionează în prezent în subordinea primăriilor care au cerut acest transfer de responsabilitate administrativă şi financiară, din cauza cheltuielilor pe care le generează acestea. Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de la Flămânzi avea la data de 31 decembrie datorii de 117.476 lei, cea de la Săveni înregistra datorii de 187.557 lei, iar la Ştefăneşti 84.491 lei.

Debitele vor fi plătite până la data de 1 aprilie de primării din bugetul pe anul 2018, iar terenurile şi construcţiile celor trei UAMS-uri vor fi preluate în domeniul public al judeţului.

Efortul financiar al Consiliului Judeţean pentru preluarea cleor trei unităţi va fi de 3,6 milioane lei.

 

 

Spune-ne opinia ta