"Coloract" a adunat la Botoșani 200 de tineri. "Cel mai reușit proiect al nostru din acest an!" FOTO, VIDEO

"Coloract" a adunat la Botoșani 200 de tineri. "Cel mai reușit proiect al nostru din acest an!" FOTO, VIDEO

A fost agitație mare, în această dimineață, în fața Primăriei Botoșani. Peste 200 de tineri și copii s-au colorat românește, după ce au alergat 2,5 kilometri. În an centenar, culorile drapelului român au adus bucuria pe chipurile oamenilor, eliminând orice gând despre vremea rece de afară.

Evenimentul „Coloract", organizat de Interact Botoșani, în parteneriat cu Rotary Club Botoșani, s-a bucurat de un succes răsunător.

Traseul concursului de cros a pornit din fața Sălii Polivalente „Elisabeta Lipă", desfășurându-se pe Bulevardul Eminescu, prin fața Colegiului Laurian, pe Cuza-Vodă și finalizându-se la Primărie. Participanții s-au îmbrăcat în tricouri albe, cu sigla Centenarului Marii Uniri, pe care le-au colorat apoi într-o bătaie cu prafuri roșii, albastre și galbene. Muzica și entuziasmul tinerilor au tranformat Piața Revoluției, pentru câteva zeci de minute, într-o „Piață" a distracției. 

„Participarea mi s-a părut epuizantă, dar distractivă. E un eveniment ce ar trebui repetat la Botoșani. Merită. M-am simțit extraordinar de bine, am dat tot din mine la acest concurs", spune Siminiceanu Șerban, participant, 16 ani. 

Menirea „Coloractului”, gândit de, cu și pentru tineri, este una caritabilă, banii adunați din taxele de participare fiind direcționați spre Liceul Tehnologic Special „Sfântul Stelian” din Botoșani. „Îmi place evenimentul, în primul rând, pentru că e caritabil. Noi, prin efortul fiecăruia, am contribuit la facerea unui bine. Mi se pare interesant că ceea ce face vestul ajunge la Botoșani”, precizează Daria Ichim.

Inițiativa a fost îmbrățișată și de localnicii neimplicați, veniți la Primărie pentru a fi părtași la atmosfera de sărbătoare. „Foarte frumos tot ce am văzut. Dinamic, colorat. Trebuie să se mai facă la noi. Mă bucur că idei puse în practică în orașele mari ajung și la noi", spune Moroșanu Simina.
 
Protagoniștii bătăii cu prafuri alimentare în culorile drapelului național au fost, de departe, cei mai bucuroși, cei mai gălăgioși, cei mai atractivi. În urma lor, a rămas o mare pictură pe pavele, pe care câțiva copii chiar se întindeau. 

„Evenimentul se simte foarte bine, atmosfera e genială! Toată munca noastră a dat roade și ne-am distrat super mult alături, inclusiv între noi, organizatorii. Chiar a ieșit ceva frumos. Sunt sigur că, dacă mobilizarea asta se repetă, vor fi și mai mulți participanți. E a doua ediție și numărul de persoane implicate a crescut vizibil. Cred că e cel mai reușit proiect al nostru din acest an", susține Matei Claudiu Gabriel, membru Interact. 

 

 

FOTO - VIDEO, Ionut Iosub - Stiri.Botosani.Ro

 

 

 

Spune-ne opinia ta