Peste 50 de botoșăneni amendați pentru nepurtarea măștii de protecție

Peste 50 de botoșăneni amendați pentru nepurtarea măștii de protecție

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, forțele de ordine din Botoșani au continuat acțiunile pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate dar și mijloace de transport în comun. Au fost aplicate sancțiuni de peste 15.000 de lei, conform Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit instituției, au fost controlate peste 118 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, precum și 65 de mijloace de transport în comun.

„Echipele de control au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 15.000 de lei, dintre acestea, 36 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu și 15 sancțiuni pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea”, a transmis IPJ printr-un comunicat.

Verificările sunt efectuate de polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

„Recomandăm cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri!”, reiterează instituția citată.

(editat de R.A.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Categoric: FC Botoșani - Dinamo 4-0!

Duminică, 24 Ianuarie 2021
220

FC Botoșani a făcut o demonstrație de forță în duelul cu Dinamo, din a treia etapă a returului Ligii Întâi. După un meci dominat cap-coadă, FC Botoșani a câștigat cu ...

Masca de protecție trebuie purtată în continuare și de către persoanele care s-au vaccinat

Duminică, 24 Ianuarie 2021
208

Masca de protecție trebuie purtată și după vaccinare. Este o precizare foarte importantă făcută, astăzi, de oficialii Ministerului Sănătății pe pagina de Facebook a ins...

Vechimea în muncă s-a scumpit!

Duminică, 24 Ianuarie 2021
858

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a anunțat că, odată cu majorarea salariului minim brut la 2.300 de lei, a crescut și suma pentru cumpărarea retroactivă a vechimii.Astfel, contribu...