Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pune tunurile pe șefii Caselor de Pensii: Gata cu bătaia de joc la adresă pensionarilor!

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pune tunurile pe șefii Caselor de Pensii: Gata cu bătaia de joc la adresă pensionarilor!

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, vineri noapte, într-un live de la Ministerul Muncii că șefii Caselor de Pensii au termen o săptămâna să reducă termenul de procesare a dosarelor de pensii la 45 de zile, termenul prevăzut de lege.

În acest moment, zeci de mii de oameni așteaptă de luni de zile decizia privind pensia.

 „Atrag atenția președinților de case de pensii județene, președintelui Casei Naționale de Pensii, că în maxim o săptămână vreau să văd soluții pentru respectarea termenului de 45 de zile prevăzut de lege. Iar dacă acesta se întâmplă să fie prelungit, vreau să văd dovadă trimiterii unor explicații clare către oameni cu privire la motivul pentru care există această întârziere. O Românie normală este o Românie în care oamenii își primesc pensiile în 45 de zile așa cum spune legea”, a spus Violetă Alexandra.

 Ministrul Muncii, Violetă Alexandru, consideră că pensionarii sunt tratați cu aroganța și cu lipsă de respect de angajații Caselor de Pensii. 

 „Am primit semnale că sunt întârzieri în calculul pensiilor. Legea prevede foarte clar un termen de 45 de zile de la înregistrarea dosarului până la emiterea deciziei și până la efectuarea plătii, dar aceste 45 de zile sunt cu mult depășite. Problemă este că pensionarului nu i se explică de ce apăr aceste întârzieri și nici nu are o siguranță cu privire la termenul maxim în care i se va răspunde și i se va procesa dosarul respectiv și i se va calculă și efectuă plată pensiei respective. Oamenilor nu li se explică de ce există aceste întârzieri, în multe situații sunt tratați cu aroganța, în sensul în care oamenii nu primesc alt răspuns decât ‘Dacă nu va convine să ne dați în judecată!’, ceea ce denotă o atitudine aroganța și implicit o lipsă de respect față de om”, a declarat Violetă Alexandru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tinerii din România investesc de 17 ori mai mult în băutură decât în cultură

astăzi, 15:55
27

Tinerii români investesc de 17 ori mai mult în alcool decât în cultură, arată un studiu recent. Cei mai mulți preferă berea, însă piața băuturilor spirtoase a ajun...

Mihaela Huncă: „Vizitele neaşteptate ale ministrului Educaţiei în şcoli amintesc de vizitele nocturne ale fostului ministru PSD al Sănătăţii în spitale”

astăzi, 15:25
118

Deputatul Pro România Mihaela Huncă a declarat, vineri, că vizitele neanunțate ale ministrului Educaţiei, Monica Anisie, în școli din mediul rural, nu vor îmbunătăţ...

Bărbat găsit aproape inconștient, lângă Spitalul Județean, din cauza etnobotanicelor

astăzi, 15:16
279

Un tânăr în vârstă de 26 de ani din Botoșani a fost găsit aproape inconștient și în hipotermie, în parcul din curtea Spitalului Județean, din cauza consumului de e...