Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pune tunurile pe șefii Caselor de Pensii: Gata cu bătaia de joc la adresă pensionarilor!

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pune tunurile pe șefii Caselor de Pensii: Gata cu bătaia de joc la adresă pensionarilor!

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, vineri noapte, într-un live de la Ministerul Muncii că șefii Caselor de Pensii au termen o săptămâna să reducă termenul de procesare a dosarelor de pensii la 45 de zile, termenul prevăzut de lege.

În acest moment, zeci de mii de oameni așteaptă de luni de zile decizia privind pensia.

 „Atrag atenția președinților de case de pensii județene, președintelui Casei Naționale de Pensii, că în maxim o săptămână vreau să văd soluții pentru respectarea termenului de 45 de zile prevăzut de lege. Iar dacă acesta se întâmplă să fie prelungit, vreau să văd dovadă trimiterii unor explicații clare către oameni cu privire la motivul pentru care există această întârziere. O Românie normală este o Românie în care oamenii își primesc pensiile în 45 de zile așa cum spune legea”, a spus Violetă Alexandra.

 Ministrul Muncii, Violetă Alexandru, consideră că pensionarii sunt tratați cu aroganța și cu lipsă de respect de angajații Caselor de Pensii. 

 „Am primit semnale că sunt întârzieri în calculul pensiilor. Legea prevede foarte clar un termen de 45 de zile de la înregistrarea dosarului până la emiterea deciziei și până la efectuarea plătii, dar aceste 45 de zile sunt cu mult depășite. Problemă este că pensionarului nu i se explică de ce apăr aceste întârzieri și nici nu are o siguranță cu privire la termenul maxim în care i se va răspunde și i se va procesa dosarul respectiv și i se va calculă și efectuă plată pensiei respective. Oamenilor nu li se explică de ce există aceste întârzieri, în multe situații sunt tratați cu aroganța, în sensul în care oamenii nu primesc alt răspuns decât ‘Dacă nu va convine să ne dați în judecată!’, ceea ce denotă o atitudine aroganța și implicit o lipsă de respect față de om”, a declarat Violetă Alexandru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Scriitoare din Botoșani, protagonistă în derularea unui Incubator de lectură pentru copiii din Delta Dunării

Luni, 13 Iulie 2020
142

Peste 50 de copii din Delta Dunării participă în săptămâna 13-18 iulie la Incubatorul de lectură, un proiect creat şi derulat de scriitoarele Svetlana Cârstean şi Ana Maria Sa...

PNL Botoșani: „Minciuna este modul de gândire a PSD Botoșani”

Luni, 13 Iulie 2020
232

Comunicat:PSD Botoșani își arogă 500 de investiții aduse în județul Botoșani pe perioada guvernării lor. Îi întrebăm public: unde sunt aceste investiții pe care ș...

Bărbat găsit în ștreang într-o anexă din gospodărie

Luni, 13 Iulie 2020
550

Un bărbat din localitatea Cotu, comuna Copălău a fost găsit spânzurat într-o anexă a gospodăriei. Descoperirea a fost făcută de fiul bărbatului de 78 de ani, care locuia...