Mașinile diesel și pe benzină vor fi interzise în UE până în 2040. Și în România, dacă ai ceva bani și nu vrei să-ți schimbi mașina, poți să îi pui motor electric!

Mașinile diesel și pe benzină vor fi interzise în UE până în 2040. Și în România, dacă ai ceva bani și nu vrei să-ți schimbi mașina, poți să îi pui motor electric!

Danemarca, sprijinită de alte 10 state membre UE, a cerut o strategie privind retragerea maşinilor echipate cu motoare diesel sau pe benzină, inclusiv interzicerea vânzărilor la nivelul ţărilor din blocul comunitar până în 2040, în vederea reducerii poluării.

UE vrea reducerea emisiilor de carbon cu 40% la nivelul blocului comunitar până în 2030 în timp ce Comisia Europeană intenţionează să le reducă la zero până în 2050 pentru a ajuta la stoparea încălzirii globale. "Trebuie să recunoaştem că e momentul să ne grăbim", a declarat ministrul danez al Energiei şi Climei, Dan Jorgensen, pentru Reuters.

La fel ca și în mule țări europene și în România au apărut nici companii care schimbă motoarele clasice cu unele electrice. E drept, să se așteaptă cam mult pentru omologare, și vorbim de câteva săptămâni,  dar schimbarea se face foarte rapid.

Dacă aveți în parcare o mașină veche de peste 10 ani și nu va puteți despărți de ea pentru a va cumpără o mașină nouă o puteți transforma într-o "Tesla" folosind un kit de conversie cu motor electric american.

Areny Energie Alternativă, o firmă din Pitești, folosește motoare electrice de pe modele Tesla Model S și baterii de pe modelul Chevrolet Volt pentru a transformă mașinile clasice în mașini electrice.

Una dintre mașinile transformate de compania din Pitești este un model Porsche fabricat în 1985, care a primit un motor Tesla Model S pe puntea spate și un pachet de baterii sub capotă.

După această conversie, modelul are circa 200 CP și cântărește mai puțin decât în trecut. Prețul conversiei unei mașini pe combustibil în una electrică este în ziua de astăzi cam piperat, de 15.000 euro, indiferent de model-Dacia, BMW, Mercedes, etc.

Spre deosebire de o mașină electrică nouă, pe mașină personală puteți însă avea autonomia dorită prin montarea mai multor celule de baterii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veselie la DSP: cresc sporurile de risc epidemiologic cu 30 - 40% din salariul de bază

Vineri, 7 August 2020
261

Directorii DSP din toată țara vor primi un spor de risc epidemiologic de 40% din salariul de bază, în timp ce inspectorii sanitari vor primi un spor de 30%, după ce Guvernul a majorat astăz...

Federația Română de Handbal a stabilit calendarul turneului de promovare a CSM Botoșani în prima divizie a handbalului românesc

Vineri, 7 August 2020
145

Federația Română de Handbal (FRH) a convocat într-o ședință oficialii cluburilor ce vor evolua în prima divizie în anul următor, dar și oficialii celor 4 formații ce vo...

Un nou accident rutier, la intrarea în localitatea Roșiori

Vineri, 7 August 2020
4021

Un nou accident rutier a avut loc vineri la Botoșani, chiar la intrarea în localitatea Roșiori.Pompierii botoșăneni au fost solicitați în urma cu puțin timp să intervină pentru...