FOTO&VIDEO: Descinderi ale forțelor militare în „zona fierbinte” a municipiului Botoșani și în Centrul Istoric

FOTO&VIDEO: Descinderi ale forțelor militare în „zona fierbinte” a municipiului Botoșani și în Centrul Istoric

Joi după amiază, mai multe echipaje s-au deplasat în zona Parcul Tineretului din municipiul Botoșani, dar și în Centrul Vechi, pentru verificarea respectării restricțiilor impuse prin ordonanțele militare. 

Acțiunea vine în contextul în care, în noaptea de miercuri spre joi, în Parcul Tineretului, patru locatari au făcut grătar chiar între blocurile de garsoniere, după ora 22:00, când sunt interzise toate deplasările și șederile în alte spații decât cele în domiciliu, fără motive bine întemeiate. Aceștia au motivat că nu știau despre măsurile și restricțiile de circulație adoptate, la sosirea oamenilor legii, solicitați prin 112 de către mai mulți locuitori ai zonei.

Cu ocazia verificărilor au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale in valoare de peste 8.700 de lei, dintre care 16 sancțiuni pentru nerespectarea Ordonanței militare nr.3/2020 și două sancțiuni conform Legii 61/1991. 

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni, iar faptul că nu cunoașteti legea nu vă absolvă de răspundere”, transmite Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Polițiștii din cadrul IPJ Botoșani acționează în teren, în sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine și siguranță publică pentru prevenirea și combaterea criminalității. 


  

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

65 de candidaţi s-au înscris pentru posturile de asistenţi medicali la Spitalul Județean Mavromati ca să lupte cu Covid - 19

Miercuri, 8 Aprilie 2020
1853

Reprezentanții Spitalului Județean Mavromati au scos la concurs 20 de posturi de asistenţi medicali debutanţi, cu postliceală, 20 de infirmieri şi cinci îngrijitori.Ceea ce a atras do...

Efectele nevăzute ale izolării. Violență domestică în creștere, dar mai puțin semnalată. „Cum să sun la ambulanță, când la spital sunt cazuri de coronavirus?”

Miercuri, 8 Aprilie 2020
735

Nu există niciun manual care să le spună guvernanților ce consecințe vor avea măsurile de carantină și izolare. Liniștea, străzile goale, viețile puse pe pauză amenință nu doar cu un val...

Dosarul medicului infectat cu Covid, care și-a sfidat colegii din Spitalul Județean, a fost preluat de Parchet

Miercuri, 8 Aprilie 2020
3038

Miercuri, 8 aprilie a.c., Parchetul de pe lângă Tribunalul din Botoşani a preluat dosarul penal privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, referitor la un m...