FOTO: Razii în opt stații de cale ferată din Botoșani, amenzi împărțite de polițiști

FOTO: Razii în opt stații de cale ferată din Botoșani, amenzi împărțite de polițiști

Miercuri, 28 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Botoșani, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au acționat pentru creșterea gradului de siguranță a călătorilor și pentru limitarea efectelor pandemiei SARS-CoV-2, cu sprijinul jandarmilor și reprezentanților CFR Călători, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Echipele de control au fost prezente în trenurile de călători și în stațiile de cale ferată de pe raza județului Botoșani, acționând pentru păstrarea măsurilor de siguranță sanitară în rândul călătorilor.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor, respectiv stațiile de cale ferată, peroane și săli de așteptare.

Activitățile de verificare au fost desfășurate în 8 stații de cale ferată și 6 trenuri de călători. Cu acest prilej, forțele de ordine au legitimat 18 persoane, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1040 lei”, a arătat Simona Pușcașu, reprezentant al IPJ Botoșani.

Trei sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

„Recomandăm tuturor persoanelor să păstreze distanțarea fizică și să poarte mască de protecție în trenuri, precum și în stațiile de cale ferată. De asemenea, este important ca pasagerii să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf. Forțele ordine sunt la datorie pentru siguranța cetățenilor și vor aplica în continuare legea, în toate situațiile în care se va impune luarea măsurilor legale”, a transmis Pușcașu.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) PSD Botoșani: „Pe 6 decembrie votează în siguranță pentru siguranța sănătății tale, a locului tău de muncă și a educației copiilor tăi”

astăzi, 15:30
32

Comunicat:PSD Botoșani transmite alegătorilor să nu își irosească votul pe partide, care nu au niciun fel de program de guvernare concret și coerent.PSD este singura alternativă l...

(P) Cristian Achiței, candidat pentru Senatul României pe lista Partidului Național Liberal: TREBUIE SĂ VOTEZI!

astăzi, 13:30
58

Comunicat:TREBUIE SĂ VOTEZI!Pentru că te-ai simțit umilit și batjocorit atunci când ai văzut că pesediștii NU AU FĂCUT NIMIC din promisiunile cu care te-au amăgit în 2016&...

(P) PMP Botoșani: Duminică este ziua în care românii vor decide viitorul acestei țări. Vă îndemnăm pe toți ca duminică să votați pe PMP

astăzi, 12:40
64

Comunicat:Astăzi este ultima zi a campaniei electorale.O campanie anormală din toate punctele de vedere - fără mitinguri, fără evenimente și cu prea puține întâlniri cu ce...