Dosar penal, amendă și permis reținut trei luni, pentru un carantinat prins în trafic

Dosar penal, amendă și permis reținut trei luni, pentru un carantinat prins în trafic

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșai informează că s-a întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor” unui bărbat din comuna Mihai Eminesu, depistat în trafic, deși el trebuia să se afle în carantină la domiciliu.

El a fost oprit pentru control pe drumul județean DJ 207N, în localitatea Cristești, de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier Botoșani.

„Cu ocazia legitimării și a verificării acestuia în bazele de date ale Poliției Române, au constatat faptul că cel în cauză figurează cu mențiuni, respectiv cu măsura carantinării la domiciliu până la data de 24.10.2020. Totodată, conducătorul auto nu purta centura de siguranță omologată, nu avea documentele personale și ale autoturismului asupra sa, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată într-o informare IPJ.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1160 lei, fiind dispusă măsura reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Spune-ne opinia ta