Debutul noului an școlar a fost marcat și la Penitenciar. 60 de elevi sunt persoane private de libertate

Debutul noului an școlar a fost marcat și la Penitenciar. 60 de elevi sunt persoane private de libertate

Debutul noului an școlar a fost marcat și la Penitenciarul din Botoșani. 60 de persoane private de libertate având statut de elev au fost prezente la deschidere.

Reprezentarea din partea unităţii de învăţământ a fost asigurată de către doamna Loredana Secrieru, inspector școlar terapii specifice și de către domnul Aurel Răileanu, director al Școlii Speciale “Sfântul Stelian” Botoșani.

Ca şi în anii anteriori, activitatea de predare este asigurată de cadre didactice delegate din cadrul instituției de învățământ şi vizează, în principal, materii precum: matematică, limba şi literatura română, biologie, geografie – istorie, precum şi alte materii corespunzătoare curriculei şcolare stabilite la nivel naţional de Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice.

Efectivul înscris în anul şcolar 2019 – 2020 cuprinde un număr de 50 de elevi în clasele I-VIII și 10 elevi în cadrul învățământului liceal, cadrele didactice urmând să îşi desfăşoare activitatea în cadrul celor 6 clase puse la dispoziţie de către administraţia unităţii penitenciare.

Conform Legii 254/20013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu  modificările şi completările ulterioare, persoanele private de libertate care promovează un an şcolar beneficiază de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsă.

Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia unităţii penitenciare, prin aceasta asigurându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate şi sporirea șanselor de reintegrare socială.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
21

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
219

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
126

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...