Cine este botoșăneanul criminal în serie, care aproape a evadat săpând un tunel în celulă

Cine este botoșăneanul criminal în serie, care aproape a evadat săpând un tunel în celulă

Un criminal în serie din Botoșani, care a ucis patru oameni, a fost la un pas să evadeze din închisoarea Gherla, după ce a săpat în celulă un tunel. Doi deţinuţi l-au dat de gol, înainte ca bărbatul să facă alte victime. Când a fost prins, era înarmat cu un cuţit. Breşa de securitate a declanşat anchete. Tânărul extrem de violent a mai fost închis şi pentru viol.

Mădălin Miki Lupu are 26 de ani şi a ucis de patru ori. Două crime le-a comis în libertate, alte două în Penitenciarul Gherla, unde e închis pe viaţă. În spatele gratiilor, a pus la cale o evadare ca în filme.

A început să sape din celulă un tunel spre libertate, ascuns după un frigider. A reuşit să străpungă 33 de centimetri din zid, fără să fie auzit. Mai avea un rând de cărămidă până la ghena de gunoi din interiorul clădirii de detenţie - prima lui poartă spre evadare.

Ghena interioară este legată de alta exterioară, printr-un burlan prin care deţinutul s-ar fi putut strecura uşor, până în curtea închisorii. Intenţia lui era să ajungă la Biserica penitenciarului, apoi să se ascundă în clădirea dezafectată a fabricii de mobilă. De acolo mai avea un singur obstacol.

Doar un zid de cărămidă îl mai despărţea pe deţinut de libertate. Zidul are însă şase metri înălţime, sârmă ghimpată şi este supravegheat zi şi noapte. E foarte greu de crezut că bărbatul ar fi reuşit să treacă de el neobservat.

Planul i-a fost dejucat de doi colegi de celulă care au descoperit tunelul şi au alertat gardienii, chiar în momentul în care deţinutul era transportat cu o autospecială la o expertiză, în afara închisorii.

Tânărul care îşi plănuise evadarea era pregătit chiar să ucidă din nou: avea un cuţit ascuns în şapcă. Maşina a fost întoarsă la penitenciar, iar incidentul grav de securitate a declanşat anchete.

„A fost sesizată Poliţia municipiului Gherla şi totodată a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate”, a precizat Marina Oltean, purtător de cuvânt al Penitenciarului Gherla, potrivit Observator.

Mădălin Miki Lupu a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în martie 2018. În vara lui 2017 a ucis două femei pentru bani. Uneia dintre ele i-a luat viaţa pentru 90 de lei, ca să-şi facă un cadou de ziua lui. Tânărul are şapte clase şi a mai fost închis cinci ani pentru viol.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început lucrările de întreținere a gazonului pe Stadionul Municipal din Botoșani

astăzi, 18:54
88

Direcția Servicii Publice Sport și Agrement Botoșani a început lucrările de întreținere a gazonului de pe Stadionul Municipal, suprafață de joc pe care se va desfășura, peste c&ac...

Un botoșănean a ajuns cu pulsul aproape la zero, după ce a fost atacat de albine

astăzi, 18:40
246

Un bărbat de 63 de ani a ajuns la Urgenţe, după ce a fost la un pas de moarte din cauza albinelor.Botoşăneanul are mai mulţi stupi pe un teren din localitatea Orăşeni Vale, însă ac...

Două angajate și o beneficiară din două centre sociale din județ, depistate cu Covid-19

astăzi, 15:33
530

Două angajate ale centrelor de asistență socială din Suharău și din Mihăileni, din județul Botoșani, au fost diagnosticate cu Covid-19, vineri, respectiv sâmbătă dimineață. Mai mult...