Ce motive prezintă botoșănenii când se deplasează. O bătrână care își plimba rața, a sensibilizat oamenii legii

Ce motive prezintă botoșănenii când se deplasează. O bătrână care își plimba rața, a sensibilizat oamenii legii

Botoșănenii prezintă tot felul de motive în fața polițiștilor care verifică, după caz, adeverințele, legitimațiile sau declarațiile pe proprie răspundere, în vederea efectuării deplasărilor, având în vedere restricționările de circulație în vigoare.

Dacă majoritatea celor opriți și controlați dovedesc că aveau motive întemeiate pentru a circula, o serie de locuitori ai municipiului Botoșani raportează situații sau considerente mai puțin obișnuite, atunci când sunt prinși fără niciun act de justificare.

„Cei mai mulți care nu au declarație, spun că merg după țigări, sau că au imunitate, sau că nu există niciun virus”, povestește un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani.

Printre verificările de zi cu zi ale polițiștilor, s-a strecurat însă și o poveste „drăguță”. O bătrână de circa 60 de ani, din cartierul Primăverii, s-a întâlnit cu un echipaj de ordine publică, în apropiere de blocul unde locuiește. Motivul prezentat de către aceasta a sensibilizat, însă, oamenii legii.

Bătrâna își plimba rața, pe care o crește în propriul apartament, de când pasărea era un boboc. Polițiștii au decis ca acesta să nu fie sancționată, oferindu-i în schimb recomandări de bune practici pentru protejarea acesteia și a celor din jur.

„Era în jurul blocului. Și având în vedere că este cunoscută de polițiștii din zonă și știm că are rața de când era boboc, nu a fost sancționată. Doar recomandări să se protejeze”, relatează surse polițienești.

Dincolo de aceste situații, amintim că botoșănenii trebuie să respecte prevederile ordonanțelor militare și să se deplaseze exclusiv în interes de serviciu sau din alte considerente bine întemeiate.

De joi, 2 aprilie a.c., amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare cresc și au următoarele valori: minim 2.000 lei și maxim 20.000 lei, față de minim 100 și maxim 5000 de lei, cât erau până acum.

Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare crește de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei.

Update: 

Ulterior publicării acestui articol, Poliția Română a creat o postare pe Facebook cu referire la bătrână și la animalul ei de companie, devenită virală deja.