Apartament de stat închis, după ce toți beneficiarii au fost diagnosticați cu Covid-19

Trei dintre copiii instituționalizați sunt elevi la aceeași școală, iar unitatea de învățământ a fost la un pas de închidere.

Apartament de stat închis, după ce toți beneficiarii au fost diagnosticați cu Covid-19

Un apartament de plasament din municipiul Dorohoi a fost închis, după ce toți cei cinci beneficiari au fost diagnosticați cu virusul Covid-19 și internați în spital. Testarea copiilor a fost dispusă de Direcția de Sănătate Publică (DSP), după ce unul dintre băieți ajunsese la Pediatrie cu stare de rău, fiind depistat cu această viroză.

Doi dintre copiii instituționalizați fuseseră internați cu noul coronavirus săptămâna trecută. În vârstă de 14, respectiv de 15 ani, aceștia s-au prezentat la școală până marțea trecută, astfel că două clase au intrat în izolare. După pozitivarea lor, ceilalți trei colegi de apartament au intrat în izolare, iar miercuri au fost confirmați cu aceeași afecțiune.

Trei dintre copii învață la Școala Nr. 1 din Dorohoi, însă DSP nu a dispus închiderea unității, întrucât doar primii doi băieți diagnosticați cu Covid-19 fuseseră fizic printre elevi.

„Nu am închis unitatea, pentru că doar două clase sunt în izolare. Fiind pe scenariu galben, unul dintre copii era pe tura de a sta oricum acasă săptămâna trecută, așa că nu s-a prezentat la școală. Numai cei doi elevi diagnosticați inițial. Cât despre elevii aflați în izolare, deocamdată nu mi s-au adus la cunoștință probleme deosebite, copiii nu au simptome de infectare. Apartamentul de plasament a fost închis, pentru a fi supus dezinfecției”, a declarat Monica Adăscăliței, directorul executiv al DSP Botoșani.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, 16 persoane au fost confirmate cu coronavirus, în urma prelucrării a peste 300 de probe biologice.

 

Spune-ne opinia ta