VIDEO. Ministrul Sănătății: Spitalul Municipal din Dorohoi, pregătit pentru a prelua pacienți COVID

VIDEO. Ministrul Sănătății: Spitalul Municipal din Dorohoi, pregătit pentru a prelua pacienți COVID

În contextul în care numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 crește semnificativ, autoritățile pregătesc Spitalul Municipal din Dorohoi pentru preluarea pacienților având această afecțiune, inclusiv a celor aflați în stare critică, a declarat ministrul Sănătății, aflat într-o vizită fulger la Botoșani.

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a unității va fi extinsă, în prezent având o capacitate de 15 paturi, fiind nevoie însă de asigurarea unor surse de oxigenare suficiente.

„În acest moment, avem la Spitalul Județean zece paturi pentru terapie intensivă pentru infecții SARS-CoV-2 și zece paturi pentru non-COVID, cu posibilitate de extensie la nivelul Spitalului Dorohoi. În condițiile în care avem o creștere progresivă, accentuată sau exponențială, vom operaționaliza Spitalul din Dorohoi pentru infecții SARS-CoV-2, unde avem 15 paturi pe terapie intesivă, cu posibilitate de extensie. La Spitalul de Boli Infecțioase sunt 27 de surse de oxigen care pot fi la un moment dat folosite pentru extensie și operaționalizare de terapie intermediară”, a spus Nelu Tătaru, ministru al Sănătății.

El a purtat discuții cu managerii de spitalelor din Botoșani, precum și cu cel al Direcției de Sănătate Publică și cu prefectul, principalele probleme care i-au fost aduse la cunoștință fiind adresabilitatea ridicată către serviciile medicale de stat și insuficiența surselor de oxigen din spitale, potrivit acestuia.

 

 

Spune-ne opinia ta