Un nou protest al angajaților din sănătate din Botoșani. „Nu solicităm decât aplicarea legii în sine”

Un nou protest al angajaților din sănătate din Botoșani. „Nu solicităm decât aplicarea legii în sine”

Circa 50 de cadre medicale, parte din Federaţia „Solidaritatea Sanitară”, au organizat un nou protest, joi, în fața Instituției Prefectului din Botoșani. Principalele revendicări sunt introducerea unor măsuri de protecţie a lucrătorilor din sănătate, precum și onorarea unor sporuri promise de Guvern.

Potrivit unui comunicat al organizaţiei sindicale, protestele au loc în toată țara.

„Protestele în stradă vin în completarea Protestului pentru susţinerea respectării drepturilor legale şi morale ale lucrătorilor din sănătate, cca. 4.000 de lucrători semnând deja pentru susţinerea acestei acţiuni. În numele fiecăruia dintre semnatari sunt transmise zilnic petiţii cu revendicările şi solicitările de sprijin la toţi parlamentarii din judeţul în care îşi desfăşoară activitatea lucrătorul. Acţiunea este completată de întâlnirile cu parlamentarii din fiecare judeţ, aflate în curs de desfăşurare. Principala revendicare a protestelor o constituie introducerea unor măsuri de  protecţie a lucrătorilor din sănătate, cei 86 de profesionişti decedaţi până acum la datorie dovedind situaţia dramatică în care se află această categorie de lucrători”, a transmis Federaţia Solidaritatea Sanitară, printr-un comunicat de presă.   

Potrivit documentului, măsurile de protecţie solicitate pentru profesionişti sunt completate de cele privind protecţia pacienţilor.   

„Nu solicităm altceva decât aplicarea legii în sine. Faptul că avem mulți colegi infectați, asta relevă faptul că echipamentele de protecție pe care le avem nu au calitatea necesară de protecție a salariaților. Dacă salariații din sănătate nu sunt protejați, automat nici pacienții nu pot fi îngrijiți printr-un act medical de calitate. Datorită infectărilor masive, am avut mulți colegi în concediu medical, a fost foarte greu să acoperim turele din secțiile COVID. Datorită infectărilor, am avut colegi decedați. Am făcut pichetare pentru acordarea pensiilor de urmaș familiilor celor decedați. Nu s-a rezolvat absolut nimic”, a afirmat Daniel Bulboacă, liderul Sindicatului „Solidaritatea Sanitară” din Botoșani.

Acesta este al doilea protest din această săptămână al angajaților din sănătate botoșăneni.


 

 

Spune-ne opinia ta