Trei săli de sport ale unor unități de învățământ din Botoșani devin centre de vaccinare anti-COVID

Trei săli de sport ale unor unități de învățământ din Botoșani devin centre de vaccinare anti-COVID

Autoritățile locale din Botoșani au început demersurile pentru organizarea, în municipiul-reședință de județ, a încă trei centre de vaccinare împotriva Covid-19, a declarat marți managerul Direcției de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliței.

Potrivit acesteia, vor fi operaționalizate în acest sens sălile de sport din cadrul Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”, al Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” și al Școlii nr. 17.

„Luasem în calcul, inițial, Școala nr. 13, însă sala de sport de acolo nu este conformă necesităților, nu deține suficient spațiu. Apoi ne-am gândit la sala de la Eminescu, dar obiectivul nu a fost predat, chiar dacă e finalizat”, a precizat Adăscăliței.

Prefectul județului, Dan Nechifor, a afirmat că, săptămâna aceasta, va fi adoptat un proiect de hotărâre pentru ca deliberativul local să aloce banii pentru achiziţiile necesare.

În total, la nivelul municipiului, vor funcționa patru centre de vaccinare, incluzându-se cel din cadrul Spitalului Județean, și o unitate mobilă, acordată de Ministerul Apărării, de tip caravană. În județ, sunt organizate 12 puncte fixe de vaccinare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Autospecială ISU lovită de mașină în timpul unei misiuni. Un tânăr a fost rănit

astăzi, 21:24
74

Un accident rutier a avut loc, miercuri seară, pe strada Iasomiei din orașul Darabani. Un Land Rover și o autospecială a Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intrat în coliziune,...

Apel la ajutorul populației pentru găsirea unei femei din Săveni. Familia o caută de o săptămână

astăzi, 21:01
310

O femeie de 41 de ani, din orașul Săveni, a fost dată în urmărire miercuri, informează Inspectoratul de Poliție Județean. Ea a plecat de acasă în urmă cu o săptămână, iar...

Locuință mistuită de flăcări. O bătrână a ajuns la spital cu arsuri

astăzi, 15:27
243

Jarul căzut din sobă pe materiale combustibile a aprins locuința unei bătrâne, miercuri după-amiază, în localitatea Bozieni din orașul Săveni. Femeia, în vârstă 88 de ...