Protest al cadrelor medicale împotriva revenirii Liviei Mihalache la conducerea „Mavromati”

Protest al cadrelor medicale împotriva revenirii Liviei Mihalache la conducerea „Mavromati”

În cursul zilei de vineri, la Instituția Prefectului, a avut loc un protest împotriva revenirii Liviei Mihalache la conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” din Botoșani. 

Din delegație au făcut parte medicii Bogdan Alexandroaie, Ramona Guraliuc, șefa Unității de Primiri Urgențe și un medic specialist din cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă a SJU. Aceștia au discutat cu președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, despre problemele cu care se confruntă unitatea sanitară și despre nevoia de a asigura un management de calitate.

„Mesajul pe care noi am vrut să-l transmitem este mesajul întregului spital, al tuturor cadrelor medicale, pentru că am considerat că n-ar fi rău ca și noi, cei implicați în toată această perioadă, în activitatea din spital, să ne spunem punctul de vedere, în ideea că lucrurile se văd altfel și atunci când vin din partea celor care sunt în luptă directă cu această pandemie. Au fost discuții civilizate, domnul președinte ne-a ascultat punctul de vedere, noi am avut ocazia să ne spunem toate problemele și toate ideile pe care le avem. Dar având în vedere că situația e de așa natură, am venit doar trei oameni care reprezintă secțiile implicate direct, în ideea de a găsi toate mijloacele și resursele civilizate pentru a continua o activitate medicală de calitate pentru  a reuși să scoatem spitalul din greaua încercare în care se află la momentul de față, în ideea că și pacienții care nu sunt infectați cu coronavirus să poată beneficia de servicii medicale de calitate. Suntem în situația în care nici cei de la Dorohoi nu mai fac față, sunt extrem de aglomerați, poate nu au nici resursele necesare și atunci va trebui ca împreună să găsim o soluție de a elibera spitalul și a-l face să devină ceea ce a fost înaintea perioadei de instalare a pandemiei”, a declarat medicul Bogdan Alexandroaie.

Cât despre revenirea în funcție a fostului manager al Spitalului Județean, Livia Mihalache, medicul Bogdan Alexandroaie a precizat faptul că toate lucrurile se vor desfășura cum sunt la momentul de față pe întreaga perioadă a stării de alertă, urmând ca, ulterior, să se ia o astfel de decizie.

„Momentan suntem în stare de alertă, toate lucrurile merg în continuare așa cum sunt la momentul de față, deciziile se vor lua în momentul în care vom ieși din starea de alerta. Important era ca președintele Consiliului Județean să cunoască punctul de vedere al cadrelor medicale”, a spus acesta.

Întrebat despre un eventual protest al cadrelor medicale în eventualitatea în care Livia Mihalache va reveni la conducerea Spitalului Mavromati, medicul Bogdan Alexandroaie s-a abținut mai degrabă.

„Așteptăm să se termine starea de alertă să vedem  ce o să se întâmple dar după cum merg lucrurile, numărul de cazuri este din nou în creștere. Este foarte greu de precizat acest lucru”, a încheiat fostul purtător de cuvânt al „Mavromati”.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
44

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
53

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
46

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...