Protest al cadrelor medicale împotriva revenirii Liviei Mihalache la conducerea „Mavromati”

Protest al cadrelor medicale împotriva revenirii Liviei Mihalache la conducerea „Mavromati”

În cursul zilei de vineri, la Instituția Prefectului, a avut loc un protest împotriva revenirii Liviei Mihalache la conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” din Botoșani. 

Din delegație au făcut parte medicii Bogdan Alexandroaie, Ramona Guraliuc, șefa Unității de Primiri Urgențe și un medic specialist din cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă a SJU. Aceștia au discutat cu președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, despre problemele cu care se confruntă unitatea sanitară și despre nevoia de a asigura un management de calitate.

„Mesajul pe care noi am vrut să-l transmitem este mesajul întregului spital, al tuturor cadrelor medicale, pentru că am considerat că n-ar fi rău ca și noi, cei implicați în toată această perioadă, în activitatea din spital, să ne spunem punctul de vedere, în ideea că lucrurile se văd altfel și atunci când vin din partea celor care sunt în luptă directă cu această pandemie. Au fost discuții civilizate, domnul președinte ne-a ascultat punctul de vedere, noi am avut ocazia să ne spunem toate problemele și toate ideile pe care le avem. Dar având în vedere că situația e de așa natură, am venit doar trei oameni care reprezintă secțiile implicate direct, în ideea de a găsi toate mijloacele și resursele civilizate pentru a continua o activitate medicală de calitate pentru  a reuși să scoatem spitalul din greaua încercare în care se află la momentul de față, în ideea că și pacienții care nu sunt infectați cu coronavirus să poată beneficia de servicii medicale de calitate. Suntem în situația în care nici cei de la Dorohoi nu mai fac față, sunt extrem de aglomerați, poate nu au nici resursele necesare și atunci va trebui ca împreună să găsim o soluție de a elibera spitalul și a-l face să devină ceea ce a fost înaintea perioadei de instalare a pandemiei”, a declarat medicul Bogdan Alexandroaie.

Cât despre revenirea în funcție a fostului manager al Spitalului Județean, Livia Mihalache, medicul Bogdan Alexandroaie a precizat faptul că toate lucrurile se vor desfășura cum sunt la momentul de față pe întreaga perioadă a stării de alertă, urmând ca, ulterior, să se ia o astfel de decizie.

„Momentan suntem în stare de alertă, toate lucrurile merg în continuare așa cum sunt la momentul de față, deciziile se vor lua în momentul în care vom ieși din starea de alerta. Important era ca președintele Consiliului Județean să cunoască punctul de vedere al cadrelor medicale”, a spus acesta.

Întrebat despre un eventual protest al cadrelor medicale în eventualitatea în care Livia Mihalache va reveni la conducerea Spitalului Mavromati, medicul Bogdan Alexandroaie s-a abținut mai degrabă.

„Așteptăm să se termine starea de alertă să vedem  ce o să se întâmple dar după cum merg lucrurile, numărul de cazuri este din nou în creștere. Este foarte greu de precizat acest lucru”, a încheiat fostul purtător de cuvânt al „Mavromati”.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesaj emoționant transmis absolvenților laurieni de conducerea Colegiului: „Veți pleca fără prea multe fotografii de final de an, dar noi credem că nu plecați fără nimic”

astăzi, 15:41
376

După săptămâni întregi de studiu online, elevii claselor a XII a au încheiat vineri, 29 mai, un nou capitol din viața lor, îndreptându-și pașii, ușor dar sigur, sp...

Încă 11 botoșăneni vindecați de coronavirus. Numărul celor autoizolați crește

astăzi, 15:23
160

Până sâmbătă, 30 mai, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, dintre cele 750 de persoane au fost testate pozitiv cu C...

La Curtești a început campania electorală? Șeful ARR Botoșani, Florin Plian, acuzat că folosește mașina de serviciu pentru a-și rezolva problemele la păstrăvărie

astăzi, 15:22
321

Noul director al filialei locale ARR, Florin Plian, pare să fi devenit ținta preferată a fotografilor amatori de la Botoșani.La nici o săptămână de la data la care a fost numit &icir...