Pleci în concediu? Iată medicamentele care nu trebuie să-ți lipsească din valiza de vacanță!

Pleci în concediu? Iată medicamentele care nu trebuie să-ți lipsească din valiza de vacanță!

   Foto: Doctorul Zilei

Dacă pleci în vacanță cu pastile în bagaje nu înseamnă deloc că ești pesimist. Indiferent dacă alegi să mergi la mare sau la munte, este indicat, mai ales atunci când pleci în vacanță cu cei mici, să ai în bagaj acele doctorii care pot calma durerile sau cele ce pot vindeca afecțiunile digestive, cum este, de exemplu, diareea.

Medicii recomandă ca orice familie care pleacă în vacanță să aibă în valiză o trusă cu medicamente pentru călătorie. Nu de puține ori, ne dezvăluie Doctorul Zilei, s-a întâmplat ca turiștii să se pricopsească cu o toxiinfecție alimentară sau cu o enterocolită acută, de aceea, medicamente precum Furazolidon sau Imodium nu trebuie să lipsească din bagajul tău.

Pe primul loc, antitermicele

„Pentru familiile cu copii care pot face diaree în vacanță se recomandă Debridad, pliculețe de Smecta precum și plicuri cu săruri de rehidratare pentru că astfel de afecțiuni duc la deshidratarea organismului. De asemenea, este recomandat ca în valiza călătorului să se găsească medicamente antivomitive, precum Metoclopramid. Se întâmplă ca la drum lung, pe serpentine, sau după călătoria cu avionul, să apară o stare de greață, de aceea este bun acest medicament”, explică dr. Valentina Boboc, medic specialist în medicina familiei.

Specialistul spune însă că principalele medicamente care nu trebuie să lipsească din bagaje sunt cele antitermice.

„Paracetamolul sau Nurofenul, mai ales pentru copii, trebuie să fie pe primul loc, pentru că febra este cea mai răspândită afecțiune atunci când ne aflăm în vacanță. Febra se poate face din foarte multe cauze, iar principalul medicament pe care îl luăm atunci când avem temperatură este cel antitermic, până la stabilirea unui diagnostic. Nu recomand antibioticele în vacanță, pentru că aceste pastile se dau doar cu recomandarea medicului. Nu doar pentru că așa este legea, ci, pur și simpu, pentru faptul că orice antibiotic luat după ureche poate afecta”, mai spune dr. Valentina Boboc.

„Orice arsură ne poate strica vacanța”

Pe lângă medicamentele menționate mai sus, medicul mai recomandă pansamentele sterile și plasturii. De asemenea, o atenție deosebită trebuie oferită și cremelor pentru protecție solară. „Turiștii trebuie să fie atenți la orele de plajă. Orice arsură solară ne poate strica concediul, sau ne poate afecta chiar mai mult. Pentru copii și pentru cei care au tenul foarte deschis recomand cremele de protecție cu factor «50». În rest, dacă pielea este normală recomand «30» iar pentru cei care au tenul măsliniu ceva mai mic de «30»”.

Evitați terasele dubioase

„Ca sfaturi generale, vreau să le recomand turiștilor să evite terasele dubioase sau pe cele care nu inspiră încredere. Mulți turiști au probleme din cauza alimentației de la mare, așa că este bine să evităm cât putem de mult locurile care nu arată decent”, a mai explicat dr. Valentina Boboc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...