Ministerul Sănătății a găsit soluții pentru cele 128 de medicamente ale căror prețuri expiră la începutul lui noiembrie

Ministerul Sănătății a găsit soluții pentru cele 128 de medicamente ale căror prețuri expiră la începutul lui noiembrie

Ministerul Sănătății (MS) a anuțat că a identificat soluții pentru cele 128 de medicamente la care expiră prețurile în 2 și 6 noiembrie 2019.

Astfel, pentru 58 dintre acestea a fost acceptat prețul de către companiile farmaceutice, iar săptămâna viitoare Ordinul de preț va fi postat în  transparență decizională pe pagina de web a Ministerului Sănătății.

Pentru alte 52 de molecule au fost identificate echivalente terapeutice de catre Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România și comisiile de specialitate.

Pentru cele 18 molecule la care nu s-a acceptat prețul și nu s-a confirmat nici existența echivalentului farmaceutic, Ministerul Sănătății a solicitat din partea comisiilor de cardiologie,  urologie, diabet, reumatologie, radiologie și boli infecțioase un punct de vedere privind existența unui alt medicament care poate trata aceeași afecțiune în România.

Până în data de 14 octombrie 2019, comisiile de specialitate au termen pentru a comunica dacă există acest echivalent terapeutic, iar în cazul în care nu se confirmă, vor fi emise autorizații pentru nevoi speciale.

Facem toate demersurile pentru ca niciun pacient să nu rămână fără tratament”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului.

Măsurile MS vin în contextul în care, vineri, directorul executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharescu, a informat că pentru un număr de 128 de medicamente expiră preţurile de la 1 noiembrie, iar dintre acestea 30 nu au alternativă terapeutică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FOTO: Ziua Prematurului, marcată de către medicii botoșăneni: „Uneori plângem în drum spre casă, a două zi o luăm de la capăt, cu alte vieţi micuţe”

astăzi, 19:34
944

Duminică, Ziua Mondială a Prematuritaţii a fost marcată și de către medicii botoșăneni, printr-o serie de evenimente. În spațiul Maternitaţii din Botoşani, de ziua lor,  piticilo...

REZULTATE LOTO 17 NOIEMBRIE 2019

astăzi, 19:15
256

Loteria Română a organizat Duminică, 17 noiembrie, ultimele Trageri Speciale Loto ale lunii noiembrie. Cu această ocazie, Loteria Română a suplimentat fondul de câștiguri al cat...

AJOFM organizează o bursă pentru 420 de locuri de muncă la cules mazăre. Se cere CV la angajare

astăzi, 18:19
281

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoșani, prin intermediul Serviciului EURES România, anunţă organizarea unei burse a locurilor de muncă în domeniul sezonier agr...