Maternitatea Botoșani rămâne fără un specialist: Medicul Gheorghe Roșca a ieșit la pensie. VEZI ce îi transmit colegii!

Maternitatea Botoșani rămâne fără un specialist: Medicul Gheorghe Roșca a ieșit la pensie. VEZI ce îi transmit colegii!

 Medicul Gheorghe Rosca in timpul unei operatii  

Unul dintre cei mai vechi medici ai Maternității Botoșani a ieșit, vineri, la pensie. Este vorba despre medicul Gheorghe Roșca, care în cei peste 20 de ani de activitate în cadrul Secției de Obstetrică și Ginecologie Botoșani a asistat la venirea pe lume a mii de copii și a salvat multe vieți.

Vineri a fost ultima zi de muncă a medicului Gheorghe Roșca, acesta nedorind să mai continue activitatea.

Colegii acestuia au numai cuvinte de laudă la adresa sa și spun că, odată cu plecarea din rândul cadrelor medicale de la Maternitate, s-a pierdut un mare specialist.

"A fost printre primii şefi de Secţie la Maternitatea Botoşani, cu vaste cunoştinţe în domeniu. Dar nu numai atât, este un intelectual adevărat, cu vaste cunoştinţe aproape în orice domeniu, cum foarte rar mai găseşti în ziua de astăzi. Iubea foarte mult arta, avea tot timpul DVD-uri cu muzică simfonică, și după un moment greu mergeam la el la cabinet și punea tot timpul muzică. Este un mare consumator de artă, un coleg extraordinar, deosebit. Pentru colectiv, ieşirea la pensie înseamnă pierdere, pentru că fiecare am avut ce învăţa de la el. A fost unul din stâlpii maternităţii, după doctorul Szente, doctorul Creţu, care nu mai sunt", a declarat medicul Camelia Todică, de la Maternitatea Botoşani.

Medicul Gheorghe Roșca a fost un adevărat mentor pentru doctorii mai tineri.

"Domnul doctor este un om deosebit care a ajutat absolut toți colegii în momentul în care au ajuns în această Maternitate. De fiecare dată ne-am bazat pe dumnealui, am avut ce învăţa de la dumnealui. De fiecare dată când era un caz mai dificil puteam să ne bazăm că ne ajută să soluționăm. Este un chirurg care lucra elegant şi corect din toate punctele de vedere. Aveam fiecare dintre noi ce învăţa, în momentul când intram cu dumnealui în sala de operaţie. Eu am fost ajutat foarte mult de domnul doctor prin integrarea mea în această Maternitate", a spus și medicul Dorin Scladan, de la Maternitatea Botoşani.

"Este o mare pierdere pentru spitalul nostru pentru că ne împuținăm pe an ce trece. Munca noastră se adaugă cu fiecare caz care este al medicului respectiv. De fiecare dată gărzile sunt din ce în ce mai grele, este mai mult de muncă. Am rămas doar zece medici, iar asta înseamnă foarte puţin pentru o Maternitate de nivelul Botoşaniului", a decarat medicul Mariana Pitrop, de la Maternitatea Botoşani.

În urmă cu câteva zile, medicul Gheorghe Roșca a făcut parte din echipa care a salvat viața unei botoșănence de 43 de ani, din abdomenul căreia a fost scoasă o tumoră de cântărea cinci kilograme.

Colegii de la Maternitatea Botosani, alaturi de care a petrecut o buna parte din cariera si din viata sa, i-au transmis multa sanatate si pensie usoara.


 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Praf saharian deasupra României. ”Depunerile de praf vor fi vizibile și la nivelul solului!”

astăzi, 13:47
17

O nouă masă de aer încărcată cu praf de origine sahariană va tranzita, începând de azi, de la ora 12.00 și până pe 18 aprilie, la ora 00.00, teritoriul României, c...

Polițiștii de frontieră botoșăneni curăță Prutul de plasele monofilament interzise de lege!

astăzi, 12:32
60

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni, care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu ...

Pasageri cu comportament suspect, polițiștii au găsit droguri sub preșul din mașină!

astăzi, 12:18
124

Astăzi, 16 aprilie 2024, polițiștii au oprit pentru control, pe strada Spiru Haret din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din aceeași localitate.În...