Juristul de la Mavromati: "M-au ameninţat cu moartea! Nu am fugit, nu am mii de euro, nu am pretins bani!"

Juristul de la Mavromati: "M-au ameninţat cu moartea! Nu am fugit, nu am mii de euro, nu am pretins bani!"

Șeful Serviciului Juridic de la Spitalul Judeţean Mavromati, care este cercetat de către poliţiştii botoşăneni pentru înşelăciune după ce mai multe persoane care au fost angajate la Sanatoriul pentru bolnavi cronici, pe care Victor Niţu urma să îl deschidă într-un imobil din municipiul Botoşani, au acuzat că ar fi fost înşelate de către acesta, a declarat pentru Ştiri Botoşani că va clarifica toate aspectele sesizate şi că, la rândul său, a depus mai multe plângeri la Poliţie.

Mai mult, Victor Niţu acuză că este ameninţat cu moartea şi că familia sa trăieşte într-un stres continuu.

"Din cauza stării grave a sănătății mai sunt în concediu. Există un dosar penal care va clarifica problemele. Eu nu am luat niciun ban pentru nimeni, totul s-a investit în acel centru. Azi am depus la poliție trei plângeri pentru că sunt trei persoane care m-au amenintat cu moartea, cu ucrainenii, inclusiv pe mama mea de 90 de ani au amenintat-o ca o rapesc. Am spus si in fata Politiei lucrul acesta si nu vreau sa mor pana cand nu clarific situatia si in masura posibilului indreptarea a ceea ce s-a facut. Si sotia este intr-o stare de stres fantastic din aceasta cauza. Nu am fugit, nu am mii de euro, absolut toti banii sunt justificati de cine tine contabilitatea", a declarat pentru Ştiri Botoşani juristul Victor Niţu.

Niţu spune, totodată, că nu a pretins bani pentru angajare, ci că sumele respective reprezintă ajutor pentru asociaţie, mai exact, adaugă el, abonamente pentru o revistă.

"Nu am pretins absolut nicio suma. Este vorba de abonamente la o revista, in sprijinul asociatiei, care a vrut a facut, care a vrut a dat 100 de lei, 1.000 de lei sau niciun leu. Nu am pretins, nu am conditionat acest abonament cu incheierea de contracte. S-au incheiat contracte de munca inainte de a incepe activitatea pentru ca pentru autorizare a trebuit sa ai structura de personal. Daca de la DSP am primit raspuns, acordul de principiu, de la Ministerul Sanatatii inca nu ne-a fost acordat. Sunt inregistrate contractele la ITM, dar nu am avut cum sa platim daca inca nu s-a inceput activitatea. In clipa asta nu mai pot sa fac absolut nimic cu documentele pentru ca sunt sigilate. Trebuie asteptata rezolutia în dosar", a precizat juristul Spitalului Mavromati, care se plânge că este ameninţat continuu cu moartea: "Atâta vreau, să nu mi se ia gâtul".

"Nu am vrut să mă sinucid!"


Despre faptul că, în cursul săptămânii trecute, ar fi încercat să îşi ia viaţa, aruncându-se în fântâna din curtea mamei sale, din localitatea suceveană Liteni, Victor Niţu spune că a fost un accident, nicidecum o tentativă de suicid.

"Am vrut sa verific un hidrofor in fantana si am facut o hipotermie. Am ametit si am cazut in fantana adanca de 8 metri si plina cu un metru jumatate de apa. Am zacut acolo 5 ore, m-au scos si nu stiu cum m-au salvat la Suceava, dar in niciun caz nu am vrut sa ma sinucid", a încheiat Victor Niţu.

Cercetat pentru înşelăciune!

Reamintim că mai multe persoane susţin că ar fi primit promisiuni de la Victor Niţu că vor fi angajate la un sanatoriu pe posturi de medici, asistenţi, îngrijitoare şi secretare, susţinând că li s-au cerut şi bani pentru angajare, circa 1000 de lei de persoană. De asemenea, li s-ar fi promis salarii lunare în medie de 1800 de lei, în august trebuind să primească banii, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

În aceste condiţii, oamenii au cerut ajutorul Politiei, IPJ Botoşani deschizând deja un dosar de cercetare.

"Efectuăm cercetări în această cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune", a declarat Daniela Ghiorghiescu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție.

Reprezentanți din cadrul Spitalului Mavromati au confirmat că mai multe persoane l-au căutat pe Victor Nițu la locul de muncă, reclamând că acesta le-ar fi cerut bani pentru a fi angajate la sanatoriu.

"Dumnealui are calitatea oficială de salariat al Spitalului Județean, și va fi declanșată o anchetă administrativă, iar în paralel ancheta penală își va urma cursul", a declarat Ioan Asaftei, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani.

Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, find vorba despre circa 40 de persoane care ar fi fost înşelate.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
32

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
179

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
313

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...