Italia. Moartea se plimbă pe străzi: 793 de morți în ultimele 24 de ore - VIDEO

Italia. Moartea se plimbă pe străzi: 793 de morți în ultimele 24 de ore - VIDEO

Italia, țara spre care stau ațintiți toți ochii specialiștilor, dar și a populației, a făcut publice, astăzi, cifre înfricoșătoare.

Autoritățile italiene au anunțat sâmbătă seară un nou bilanț dramatic: în ultima zi au murit 793 oameni din cauza infectării cu noul coronavirus. Este cel mai grav bilanț de la izbucnirea pandemiei.

Numărul total al deceselor din Italia a ajuns astfel la 4.825, cele mai multe de pe Terra până în acest moment.

Corriere della Sera a anunțat ceva mai devreme că bilanţul numai în regiunea Lombardia sunt 546 morţi. De asemenea, au fost raportate peste 6.500 de noi infectări, numărul total ajungând la peste 53.500.

Astăzi se împlinește o lună de la depistarea primului caz de coronavirus din Italia.

Cimitirele din Bergamo nu mai au locuri libere, astfel că sicriele morților sunt transportate de armată către alte zone ale țării. Imaginile surprinse pe străzile Italiei sunt înfricoșătoare.

Tot până în acest moment, 13 medici au murit din cauza coronavirusului în Italia, iar alți aproximativ 3.000 de angajați din sănătate au fost deja infectați, ceea ce, prin analiză de risc, ar trebui să pună pe gânduri autoritățile din România

Potrivit ultimelor informații furnizate de o fundație medicală și citate de Hot News, alți cinci medici italieni au murit din cauza noului coronavirusului, numărul doctorilor care și-au pierdut viață ajungând, astfel, la 13. Veștile proaste nu se opresc însă aici. Aproximativ 3000 de medici și asistente sunt infectați cu acest virus, Italia fiind astăzi cea mai afectată tară de pandemia cu COVID-19.

Printre medicii care și-au pierdut viață se numără fostul director general al spitalului Cremă, un medic generalist de la spitalul din Bergamo, un pneumolog de la spitalul Sant'Anna din Como, un medic primar din Sagnino, dar și doi medici pensionați, cu vârste de 71 și 73 de ani, care se oferiseră voluntari în criză medicală provocată de coronavirus.

Media de varstă a medicilor care și-au pierdut viață este de 67 de ani, mai arată sursă citată.

Românii au de învățat din toată această experiență un singur lucru: nu este o glumă și nu este de joacă cu noul coronavirus. STAȚI ÎN CASĂ!

 

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

România, în topul mondial al cazurilor de vindecare de coronavirus. Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara face minuni, dar doctorii nu spun care este secretul

Sâmbătă, 28 Martie 2020
3265

România se afla la finele acestei săptămâni pe locul 19, dintr-un total de 180 de ţări, la numărul persoanelor declarate vindecate, potrivit datelor oficiale ale Worldometers. Procentul de vi...

Clipe de istorie. Cu moartea, pe moarte, politicienii călcând

Luni, 23 Martie 2020
2604

de Tudor Carare, politolog, redactor șef: Îi cunoaștem pe majoritatea din ei, le știm metehnele, știm ce au mâncat la desert, le cunoaștem preocupările și limbajul. Le ști...

Italia, țara cu cele mai multe decese de pe planetă cu COVID - 19. Asistentă: „Și-au văzut rudele ieșind din casă în palton, cu cheile în buzunar, cu telefonul. Și apoi vor găsi un sicriu sigilat”

Joi, 19 Martie 2020
3015

Italia a depășit joi seara China în ceea ce privește numărul deceselor provocate de coronavirus, iar România privește cu îngrijorare situația, mai ales în condițiil...