Este alertă la nivel mondial! În China au fost depistate încă două cazuri de ciumă!

Este alertă la nivel mondial! În China au fost depistate încă două cazuri de ciumă!

Este alertă la nivel mondial după ce în China au fost depistate două cazuri de ciumă! Este pentru a doua oară în acest an când „moartea neagră” lovește populația chineză. Două persoane din Mongolia au fost internate de urgență, fiind diagnosticate cu ciumă pulmonară. În cazul în care nu este tratată rapid, ciuma este fatală.

În luna mai a anului curent, alte două persoane au murit din cauza ciumei, după ce mâncaseră rinichii unei marmote, un leac tradițional mongolez.

Ciuma se poate răspândi prin mușcături de purici și contact direct cu animale infectate și e una dintre cele mai nimicitoare boli. Până la apariția antibioticelor, a ucis 200 de milioane de oameni, în întreaga lume.

Virusul nu a fost încă eradicat. Cele mai multe cazuri de ciumă s-au înregistrat în Congo, Madagscar și Peru.

Există trei forme de ciumă: Ciuma bubonică, ciuma septicemică și ciuma pneumonică

Ciuma pneumonică – tipul pe care îl au pacienții chinezi – este cea mai violentă și mai gravă. Lăsată netratată, este întotdeauna fatală, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

În Evul Mediu, „moartea neagră” a secerat populația Europei, omorând aproximativ 50 de milioane de oameni. De atunci, s-au inventat antibiotice care pot trata majoritatea infecțiilor, dacă sunt depistate din timp.

Din 2010 și până în 2015, peste 3.248 de cazuri au fost raportate la nivel mondial, inclusiv 584 de decese, potrivit OMS. Cele mai endemice trei țări sunt Republica Democratică Congo, Madagascar și Peru, scrie CNN.

Din fericire, România este prea departe pentru a fi afectată, dar Organizația Mondială a Sănătății este alertată. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Actorii botoșăneni care au călcat pe covorul roșu de la Cannes revin în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:55
41

Comunitatea Rușilor Lipoveni din Botoșani, împreună cu Uniunea Armenilor din România - sucursala Botoșani, invită publicul pe 24 martie, la ora 12.30, în Sala “Eminescu&rd...

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
92

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
1088

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....