Este alertă la nivel mondial! În China au fost depistate încă două cazuri de ciumă!

Este alertă la nivel mondial! În China au fost depistate încă două cazuri de ciumă!

Este alertă la nivel mondial după ce în China au fost depistate două cazuri de ciumă! Este pentru a doua oară în acest an când „moartea neagră” lovește populația chineză. Două persoane din Mongolia au fost internate de urgență, fiind diagnosticate cu ciumă pulmonară. În cazul în care nu este tratată rapid, ciuma este fatală.

În luna mai a anului curent, alte două persoane au murit din cauza ciumei, după ce mâncaseră rinichii unei marmote, un leac tradițional mongolez.

Ciuma se poate răspândi prin mușcături de purici și contact direct cu animale infectate și e una dintre cele mai nimicitoare boli. Până la apariția antibioticelor, a ucis 200 de milioane de oameni, în întreaga lume.

Virusul nu a fost încă eradicat. Cele mai multe cazuri de ciumă s-au înregistrat în Congo, Madagscar și Peru.

Există trei forme de ciumă: Ciuma bubonică, ciuma septicemică și ciuma pneumonică

Ciuma pneumonică – tipul pe care îl au pacienții chinezi – este cea mai violentă și mai gravă. Lăsată netratată, este întotdeauna fatală, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

În Evul Mediu, „moartea neagră” a secerat populația Europei, omorând aproximativ 50 de milioane de oameni. De atunci, s-au inventat antibiotice care pot trata majoritatea infecțiilor, dacă sunt depistate din timp.

Din 2010 și până în 2015, peste 3.248 de cazuri au fost raportate la nivel mondial, inclusiv 584 de decese, potrivit OMS. Cele mai endemice trei țări sunt Republica Democratică Congo, Madagascar și Peru, scrie CNN.

Din fericire, România este prea departe pentru a fi afectată, dar Organizația Mondială a Sănătății este alertată. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Începând cu anul școlar 2020-2021, elevii vor circula gratuit, pe baza carnetului de elev vizat

astăzi, 18:48
146

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat, luni, că se va deconta transportul elevilor, urmând a fi luate mai multe măsuri, astfel încât problema să fie rezolvată atâ...

Prefectura județului pregătește Ceremonialul Zilei Unirii Principatelor Române

astăzi, 18:39
35

Instituția Prefectului Județului Botoșani a ținut astăzi o ședință de pregătire a manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române. În cadrul acesteia s-a...

Un taximetrist și-a dus victima la spital după un accident pe Cuza Vodă, în dreptul Pietonalului Unirii

astăzi, 18:32
138

Un bărbat a ajuns la spital după ce a fost lovit de un taxi pe trecerea de pietoni. Accidentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, pe trecerea de pietoni de pe strada Cuza Vod...