Este alertă la nivel mondial! În China au fost depistate încă două cazuri de ciumă!

Este alertă la nivel mondial! În China au fost depistate încă două cazuri de ciumă!

Este alertă la nivel mondial după ce în China au fost depistate două cazuri de ciumă! Este pentru a doua oară în acest an când „moartea neagră” lovește populația chineză. Două persoane din Mongolia au fost internate de urgență, fiind diagnosticate cu ciumă pulmonară. În cazul în care nu este tratată rapid, ciuma este fatală.

În luna mai a anului curent, alte două persoane au murit din cauza ciumei, după ce mâncaseră rinichii unei marmote, un leac tradițional mongolez.

Ciuma se poate răspândi prin mușcături de purici și contact direct cu animale infectate și e una dintre cele mai nimicitoare boli. Până la apariția antibioticelor, a ucis 200 de milioane de oameni, în întreaga lume.

Virusul nu a fost încă eradicat. Cele mai multe cazuri de ciumă s-au înregistrat în Congo, Madagscar și Peru.

Există trei forme de ciumă: Ciuma bubonică, ciuma septicemică și ciuma pneumonică

Ciuma pneumonică – tipul pe care îl au pacienții chinezi – este cea mai violentă și mai gravă. Lăsată netratată, este întotdeauna fatală, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

În Evul Mediu, „moartea neagră” a secerat populația Europei, omorând aproximativ 50 de milioane de oameni. De atunci, s-au inventat antibiotice care pot trata majoritatea infecțiilor, dacă sunt depistate din timp.

Din 2010 și până în 2015, peste 3.248 de cazuri au fost raportate la nivel mondial, inclusiv 584 de decese, potrivit OMS. Cele mai endemice trei țări sunt Republica Democratică Congo, Madagascar și Peru, scrie CNN.

Din fericire, România este prea departe pentru a fi afectată, dar Organizația Mondială a Sănătății este alertată. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O mamă cu șapte copii și doi nepoți a primit încă un moment de SPERANȚĂ din partea pompierilor de la Botoșani. Galerie foto.

astăzi, 14:48
23

Ne plac poveștile frumoase și ne plac oamenii care fac gesturi frumoase. Momentele de acest fel trec în general neobservate, dar rămân mereu în sufletul celor care primesc un...

Mai puține drumuri pentru cei care se pensionează. Ministrul Muncii a anunțat simplificarea procedurilor de pensionare

astăzi, 14:24
149

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat simplificarea procedurilor pentru ieşirea la pensie, precizând că a iniţiat un ordin în acest sens.Potrivit ministrului, Agenţia Na...

Femeie de 62 de ani din Botoșani, găsită fără suflare într-un șanț

astăzi, 13:53
321

O femeie în vârstă de 62 de ani din localitatea Pădureni, județul Botoșani, a fost găsită fără suflare, într-un șanț din sat, luni dimineață. Moartea a survenit pe fondul...