DSP Botoșani, singura din țară fără abateri în raportarea carantinaților și izolaților. „A fost o verificare la sânge”

DSP Botoșani, singura din țară fără abateri în raportarea carantinaților și izolaților. „A fost o verificare la sânge”

Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani a fost unica din țară care nu a prezentat abateri în raportarea cifrelor reprezentând persoane izolate sau carantinate, la domiciliu sau instituționalizat, conform unui document al Centrului naţional de coordonare şi conducere a intervenţiei (CNCCI).

Medicul Monica Adăscăliței, directorul exectutiv interimar al DSP Botoșani, a precizat că verificarea a fost „una la sânge”, având în vedere problemele legate de raportare a unor (i)realități din trunchiul pandemiei, descoperite în ultima vreme.

„A fost o verificare la sânge din partea celor de la București, iar eu chiar mă bucur nespus că s-a dovedit că, la acest capitol, nu am avut nicio eroare, nicio abatere. Suntem singura direcție din țară care nu a fost descoperită cu vreo greșeală, iar șeful CNCCI chiar a subliniat asta și într-un mail trimis tuturor directorilor de DSP din țară. Iar aici este vorba despre munca titanică a colegilor mei, de la epidemiologie, de la statistică și așa mai departe. Foarte aproape de noi, cu puține erori, mai este doar Harghita”, a spus Monica Adăscăliței.

Ea a mai arătat că, după ce instituția centrală, care monitorizează inclusiv relația dintre direcțiile de sănătate publică și Departamentul pentru Situații de Urgență, a comunicat concluziile verificărilor pe speța dispunerii carantinărilor și izolărilor, mai mulți medici având aceeași funcție au contactat-o pentru a obține recomandări, Botoșani fiind la acest capitol „un exemplu de bune practici”.

„Mă bucur și că am fost priviți, de toată lumea, ca un exemplu de bune practici. Drept dovadă că mi-au scris mai mulți șefi de direcții să mă întrebe care este procedura noastră în detaliu, că poate lor le scapă ceva. M-au sunat din Dej, din Mureș, ceea ce, poate pentru unii pare mărunt, dar pentru noi este foarte important. Unii colegi au venit de acasă să lucreze, din timpul liber, a trebuit să ne descurăm cu cât personal am avut, pentru că povestea cu detașările s-a cam încheiat, nefiind stare de urgență. Eu personal chiar sunt mulțumită că o instituție centrală ne confirmă că ne face bine treaba”, a adăugat directorul DSP Botoșani.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bărbat din Flămânzi dispărut în drum spre serviciu

Sâmbătă, 24 Octombrie 2020
1013

Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din orașul Flămânzi, a fost dat în urmărire de către polițiști, vineri seară, după ce familia l-a declarat dispărut.Ioan Manola...

Tribunalul a respins definitiv recursul lui Flutur. Cosmin Andrei este primar validat

Vineri, 23 Octombrie 2020
966

Tribunalul din Botoșani a respins, vineri, definitiv, recursul lui Cătălin Flutur împotriva deciziei Judecătoriei de validare a lui Cosmin Andrei drept primar al municipiului Botoșani. &Ici...

Trimis în judecată pentru un atac cu toporul, comis acum patru ani

Vineri, 23 Octombrie 2020
387

Parchetul de pe lângă Tribunalul din Botoşani a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unui tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna ...