Două noi centre de vaccinare vor fi deschise în Botoșani, săptămâna aceasta

Două noi centre de vaccinare vor fi deschise în Botoșani, săptămâna aceasta

Două noi centre de vaccinare pentru cadrele medicale din judeţul Botoşani vor fi deschise în această săptămână în oraşele Darabani şi Săveni, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, prefectul Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, măsura va fi luată pentru a veni în întâmpinarea cadrelor medicale de la secţiile exterioare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati", astfel încât acestea să nu fie nevoite să se deplaseze în municipiul Botoşani pentru a se vaccina.

El a mai precizat că, în funcție de cerere, se așteaptă o nouă tranșă de seruri de imunizare, spre finele acestei săptămâni.

„În cursul acestei săptămâni, vom mai deschide două centre de vaccinare pentru cadrele medicale, respectiv Săveni și Darabani, urmând ca următorul transport, sperăm joi sau vineri, să ajungă în județul Botoșani. În funcție de cerere, vom mai solicita doze de vaccinuri”, a spus Nechifor.

În aceeași zi, primarii unităților administrativ-teritoriale unde vor fi înființate astfel de centre au fost convocați într-o ședință organizatorică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Cinci unități administrativ-teritoriale din județ au incidențe COVID de peste 3 la mia de locuitori

Marţi, 19 Ianuarie 2021
1625

Alți 62 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).Cinci unități administrativ-teritoriale din j...

Sute de persoane din unităţi de asistenţă socială, imunizate cu ajutorul caravanei mobile

Marţi, 19 Ianuarie 2021
437

Peste 280 de persoane găzduite în unitățile de asistență socială din județul Botoșani au fost vaccinate anti-COVID, în prima zi a celei de a doua etape a campaniei, a declarat...

Triajul pacienților cu urgențe medicale va fi efectuat în interiorul UPU

Marţi, 19 Ianuarie 2021
500

Pacienții care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Botoșani, vor fi triați în interiorul compartimentului sanitar, a declarat medicul Monica Adăscă...