Direcția de Sănătate Publică a făcut lumină în cazul bărbatului decedat la Urgențe, luna trecută. Acuzațiile Lilianei Mincă se infirmă

Direcția de Sănătate Publică a făcut lumină în cazul bărbatului decedat la Urgențe, luna trecută. Acuzațiile Lilianei Mincă se infirmă

Acuzațiile pe care lidera ALDE Botoșani le-a adus personalului medical al spitalului „Mavromati” din Botoșani, printre care și ideea că medicul de gardă de la Urgențe ar fi dormit în timp ce un apropiat al politicianului își dădea ultima suflare, sunt infirmate de Direcția de Sănătate Publică.

Iulian Juravle, cunoștință a membrilor ALDE din Botoșani, a murit la vârsta de 44 de ani, în Unitatea de Primiri Urgențe din Botoșani, ca urmare a bolii crunte de care suferea: edem pulmonar, în noaptea de 17 spre 18 iulie a.c.

Liliana Mincă, lidera filialei locale a ALDE, a adus public acuzații grave personalului aflat în unitate în acele momente.

„În noaptea de 17 iulie 2019 la Spitalul Județean Mavromati în Unitatea de Primiri Urgențe un medic de gardă dormea, pentru că de obicei gărzile se fac de către asistenți după o anumită oră, iar medicii pleacă la culcare. Au vestiar special cu canapea, paturi frumos, acolo și dorm pe banii noștri, pe banii pacienților. Medicul de gardă din data de 17 iulie 2019 la ora 4:05 minute nu era în gardă, era un simplu asistent care nu a știut să dea un prim ajutor, din contră și-a bătut joc de pacientul Iulian Juravle de 44 de ani, om care este deja în sicriu. De ce? Malpraxis, incompetență, inconștiență”, susținea Liliana Mincă, președinte ALDE Botoșani.

Lidera ALDE Botoșani a declarat atunci că va cere personal ministrului Sănătății să fie verificați toți medicii din Unitățile de Primiri Urgențe din țară. Conform informațiilor transmise către presă de grupul ALDE, au fost depuse plângeri colective, semnate de o parte dintre membrii organizației județene, adresate Poliției, Serviciului de Ambulanță și Colegiului Medicilor.

Liliana Mincă susținea că sistemul sanitar din Botoșani este o bătaie de joc la adresa contribuabililor.

 „Nu trebuie să mai ascundem sub preș situația din județul Botoșani. Este adevărat, ne aranjează din punct de vedere politic să nu existe niciun fel de scandal. Dar conștiința noastră trebuie să fie pusă mai presus decât interesele personale. Să ne gândim la oamenii și la familiile care și-au pierdut suflete dragi. Cei care au greșit să plătească, ne-am săturat de bătaie de joc pe sute de milioane din sistemul de sănătate. Au depus un jurământ, să respecte acel jurământ”, declara Liliana Mincă, la scurt timp după incident.

Acuzațiile acesteia se infirmă. Direcția de Sănătate Publică din Botoșani a demarat o anchetă, autosesizându-se, iar cercetările organelor de control au relevat că procedurile celor din UPU s-au situat în parametri.

„Direcţia de Sănătate Publică Botoşani s-a autosesizat și a efectuat un control pentru a verifica cele relatate. Din documentele puse la dispoziţia inspectorilor sanitari reiese activitatea medicală de gardă în intervalul respectiv: 3 internări între orele 04:00-05.00, fişa întocmită pacientului la oră 04.27, ora primului consult medical 04:38, consult de specialitate cardiologie, la orele 05:50, buletin de analize medicale validat la 05:06. De asemenea, conform notelor de relaţie ale personalului de gardă, în data de 17 iulie 2019, pacientul a fost preluat imediat în zonă de tratament și consultat de medic la 10 minute de la prezentare. În consecinţă, aspectele menţionate nu s-au confirmat și nu a fost aplicată vreo sancțiune”, a precizat Teodor Feraru, director executiv al DSP Botoșani.

Cazul, așa cum a fost prezentat de către Liliana Mincă, ajunsese în atenția întregii țări.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concurs organizat a patra oară pentru ocuparea unei funcții de șef, pe aproape 8000 de lei în mână

astăzi, 18:49
556

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) organizează pentru a patra oară concursul de ocupare a postului de director al Biroului economic, de resurse umane, administrație și informati...

Kolesovs, nota 3 după evoluția dezastruoasă de aseară. Opt corigenți în tabăra Botoșaniului

astăzi, 18:31
158

Gazeta Sporturilor a publicat, în ediția de astăzi a ziarului tipărit, notele de după partida FC Botoșani - Chindia Târgoviște, terminat în 0-3. Acestea sunt dezastruoase pentr...

Segmente din două drumuri județene vor fi modernizate prin CNI. Până când se pot depune oferte:

astăzi, 18:13
296

Segmente din două drumuri județene vor fi consolidate și reabilitate, cu circa 26 de milioane de lei, buget fără TVA. Este vorba despre tronsonul Dumeni-Havârna și despre tronsonul Ro...