Covid-19 face ravagii în nordul Moldovei: Șefa UPU din Botoșani s-a autoizolat, iar la Suceava încă trei oameni au murit în această seară

Covid-19 face ravagii în nordul Moldovei: Șefa UPU din Botoșani s-a autoizolat, iar la Suceava încă trei oameni au murit în această seară

Medicul-șef al Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Botoșani s-a autoizolat, după ce modul în care pacienta de 27 de ani confirmată cu coronavirus a fost plimbată între mai multe secții ale spitalului, a indus suspciuni de infectare în rândul personalului medical.

Potrivit unor surse, Ramona Guraliuc, șefa UPU Botoșani, a fost testată pentru depistarea virusului Covid-19, rezultatul fiind în curs de procesare. Aceasta bănuiește că este posibil să se fi contaminat, luând contact cu tânăra confirmată marți.

De altfel, întreaga unitate fierbe, în special medicii și asistenții de pe Secția de Infecțioase, Secția de Diabet și din cadrul UPU Botoșani, adică acele compartimente în care a fost tratată tânăra în cauză, cu privire la posibilitatea reiterării problemelor care au dus la închiderea Spitalului Județean din Suceava, acolo unde nu mai puțin de 70 de cadre mediacale au fost diagnosticate cu coronavirus.

Marți seară, alte trei decese au fost înregistrate în Suceava. Este vorba despre doi bărbați, de 59, respectiv de 71 de ani, și de o femeie de 80 de ani, toți trei cu afecțiuni medicale cronice pre-existente (boli cardiovasculare, diabet). Astfel, din 11 decese din întreaga țară, patru s-au numărat la Suceava.

De cealaltă parte, cadre din echipaje de pe SMURD sau Serviciul Județean de Ambulanță din Botoșani deplâng expunerea la riscuri, majoritatea nefiind echipate corespunzător în cazul contactului cu suspecți de coronaviroză.