Cine trebuie să se teamă de coronavirus: bătrânii, bărbaţii şi fumătorii

Cine trebuie să se teamă de coronavirus: bătrânii, bărbaţii şi fumătorii

Datele preliminare ale specialiștilor arată că există deja trei grupuri de persoane vulnerabile care mor din cauza coronavirusului COVID-19. Aceştia sunt bătrânii, bărbaţii şi fumătorii. Bărbaţii au, în general, imunitate mai scăzută decât femeile şi sunt şanse mai mari să fie fumători.

Fiecare pandemie afectează mai puternic un grup de oameni. Gripa spaniolă din 1918, care a ucis între 50 şi 100 de milioane de oameni, a făcut mai multe victime printre tinerii adulţi. Virusul Zika care a afectat Brazilia în 2015-2016 a afectat femeile gravide.

COVID-19, virusul pornit din China, ucide, în general, bărbaţi, bătrâni şi fumători, potrivit lui Michael Mina, profesor la Harvard. Toate cele trei grupuri au un element comun: imunitatea mai scăzută, scrie Mediafax.ro.

Bărbaţii au o imunitate mai scăzută deoarece au o igienă corporală mai precară decât femeile, bătrânii din cauza vârstei, iar fumătorii din cauza viciului lor.

Mortalitatea este „practic zero” în cazul tinerilor sub 35 de ani, care nu fumează, potrivit lui Mina.

Oamenii foarte tineri aproape că nu sunt afectaţi de COVID-19. În cazul primelor 45.000 de cazuri înregistrate în China, doar 2% dintre pacienţi aveau vârste cuprinse între 1 şi 19 ani, potrivit unui studiu publicat în The Journal of the American Medical Association. Dintre persoanele peste 70 de ani care au fost infectate, 8% au murit. În cazul celor peste 80 de ani, au murit 15%.

Per total, au murit aproximativ 2,3% dintre cei care au contractat virusul, mortalitatea fiind mai mare la bărbaţi, potrivit centrul chinez pentru controlul bolilor. Numărul morţilor bărbaţi a fost de două ori mai mare decât cel al femeilor în China, în cazul primilor 45.000 de pacienţi. Asta şi deoarece sunt mult mai mulţi bărbaţi care fumează decât femei, în statul asiatic.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România numără: bilanțul negru al Covid a ajuns la 114 decese

astăzi, 21:05
282

Alte decese de coronavirus au fost confirmate în România, joi seară. Bilanțul tragic a ajuns la 114.Informarea transmisă de Grupul de Comunicare Strategică:Deces 108Bărbat...

De luni, UPU și Maternitatea vor avea tuneluri de decontaminare, donate de către un antreprenor botoșănean

astăzi, 20:34
814

Antreprenorul botoșănean Mihaela Stoiciuc, managerul Micha Kids, a achiziționat și a donat două tuneluri de decontaminare Maternității și Unității de Primiri Urgențe ale Spitalului Județea...

Iohannis a cerut Guvernului să acorde bonus de 500 de euro lunar fiecărui cadru medical care lucrează în spitalele COVID

astăzi, 20:19
127

Președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să identifice bani pentru a fi stimulați medicii care lucrează în linia întâi cu virusul. ”Un bonus de 500 de euro ar fi onor...