Cine trebuie să se teamă de coronavirus: bătrânii, bărbaţii şi fumătorii

Cine trebuie să se teamă de coronavirus: bătrânii, bărbaţii şi fumătorii

Datele preliminare ale specialiștilor arată că există deja trei grupuri de persoane vulnerabile care mor din cauza coronavirusului COVID-19. Aceştia sunt bătrânii, bărbaţii şi fumătorii. Bărbaţii au, în general, imunitate mai scăzută decât femeile şi sunt şanse mai mari să fie fumători.

Fiecare pandemie afectează mai puternic un grup de oameni. Gripa spaniolă din 1918, care a ucis între 50 şi 100 de milioane de oameni, a făcut mai multe victime printre tinerii adulţi. Virusul Zika care a afectat Brazilia în 2015-2016 a afectat femeile gravide.

COVID-19, virusul pornit din China, ucide, în general, bărbaţi, bătrâni şi fumători, potrivit lui Michael Mina, profesor la Harvard. Toate cele trei grupuri au un element comun: imunitatea mai scăzută, scrie Mediafax.ro.

Bărbaţii au o imunitate mai scăzută deoarece au o igienă corporală mai precară decât femeile, bătrânii din cauza vârstei, iar fumătorii din cauza viciului lor.

Mortalitatea este „practic zero” în cazul tinerilor sub 35 de ani, care nu fumează, potrivit lui Mina.

Oamenii foarte tineri aproape că nu sunt afectaţi de COVID-19. În cazul primelor 45.000 de cazuri înregistrate în China, doar 2% dintre pacienţi aveau vârste cuprinse între 1 şi 19 ani, potrivit unui studiu publicat în The Journal of the American Medical Association. Dintre persoanele peste 70 de ani care au fost infectate, 8% au murit. În cazul celor peste 80 de ani, au murit 15%.

Per total, au murit aproximativ 2,3% dintre cei care au contractat virusul, mortalitatea fiind mai mare la bărbaţi, potrivit centrul chinez pentru controlul bolilor. Numărul morţilor bărbaţi a fost de două ori mai mare decât cel al femeilor în China, în cazul primilor 45.000 de pacienţi. Asta şi deoarece sunt mult mai mulţi bărbaţi care fumează decât femei, în statul asiatic.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
76

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
69

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
153

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...