Centrul de Transfuzie Sanguină din Botoșani, apel către botoșănenii care au fost infectați cu noul coronavirus: „Dacă ați învins lupta cu Covid-19, puteți fi salvatori”

Centrul de Transfuzie Sanguină din Botoșani, apel către botoșănenii care au fost infectați cu noul coronavirus: „Dacă ați învins lupta cu Covid-19, puteți fi salvatori”

Centrul de Transfuzie Sanguină din Botoșani face un apel către toți cetățenii care au fost infectați cu noul coronavirus și s-au tratat, de a dona sânge. Acest lucru survine din cauza faptului că la Botoșani numărul cazurilor grave de pacienți infectați cu Covid-19 este în creștere. Aceștia au mare nevoie de plasma de la cei vindecați și externați.

„În spital sunt încă mulți pacienți în stare gravă,infectați cu Coronavirus. Aceștia au mare nevoie de plasmă de la cei vindecați și externați (plasmă cu anticorpi anti Sars-Cov-2).Dacă ați învins lupta cu Covid-19, puteți fi și dumneavoastră unul din salvatori,donând plasmă de convalescent. Dacă au trecut 15 zile de la externare și starea de sănătate vă permite, vă puteți prezenta la Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani cu cartea de identitate și biletul de externare din spital, pentru a dona sânge standard din care se prepară plasma(desigur,cu respectarea celorlalte condiții de eligibilitate pentru donarea de sânge)”, a fost mesajul transmis de către reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Botoșani.

Pentru mai multe informații, vă puteți adresa Centrului de Transfuzii Sanguine  Botoșani, la telefon 0331401661.

Oamenii de știință caută de zor un tratament eficient pentru infecția Covid -19. O posibilă opțiune de tratament este considerată transfuzia cu plasma recoltată de la persoane aflate în convalescență, o metodă mai veche de combatere a bolilor infecțioase.

Plasma este o componentă a sângelui, iar sângele persoanelor care s-au vindecat de Covid-19 conține anticorpi – molecule care au învățat să recunoască și să combată agentul patogen, și anume noul coronavirus (SARS-COV-2). Odată separată de restul componentelor din sânge, plasma poate fi administrată persoanelor infectate cu noul coronavirus, pentru a ajuta sistemele lor imunitare să respingă mai eficient agentul patogen.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care și-a ucis concubina cu toporul, arestat preventiv

astăzi, 20:48
85

Bărbatul de 56 de ani care și-a ucis concubina, în vârstă de 62 de ani, din comuna Corlăteni, prin lovituri cu toporul, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, adică până ...

Femeie încarcerată la Botoșani, pentru că a vândut un telefon găsit pe stradă

astăzi, 18:27
993

Păţanie de pomină pentru o femeie de 49 de ani care a găsit pe stradă un telefon mobil pe care s-a gândit să şi-l însuşească. Descoperită de oamenii legii, femeia a fost cercetat...

Undă verde în CL pentru reducerea la jumătate a impozitului pe clădiri datorat de agenții economici pe perioada stării de urgență

astăzi, 18:09
212

În cursul zilei marți, a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local al municipiului Botoșani, în care s-a aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea facilităț...