Centrul de Transfuzie Sanguină din Botoșani, apel către botoșănenii care au fost infectați cu noul coronavirus: „Dacă ați învins lupta cu Covid-19, puteți fi salvatori”

Centrul de Transfuzie Sanguină din Botoșani, apel către botoșănenii care au fost infectați cu noul coronavirus: „Dacă ați învins lupta cu Covid-19, puteți fi salvatori”

Centrul de Transfuzie Sanguină din Botoșani face un apel către toți cetățenii care au fost infectați cu noul coronavirus și s-au tratat, de a dona sânge. Acest lucru survine din cauza faptului că la Botoșani numărul cazurilor grave de pacienți infectați cu Covid-19 este în creștere. Aceștia au mare nevoie de plasma de la cei vindecați și externați.

„În spital sunt încă mulți pacienți în stare gravă,infectați cu Coronavirus. Aceștia au mare nevoie de plasmă de la cei vindecați și externați (plasmă cu anticorpi anti Sars-Cov-2).Dacă ați învins lupta cu Covid-19, puteți fi și dumneavoastră unul din salvatori,donând plasmă de convalescent. Dacă au trecut 15 zile de la externare și starea de sănătate vă permite, vă puteți prezenta la Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani cu cartea de identitate și biletul de externare din spital, pentru a dona sânge standard din care se prepară plasma(desigur,cu respectarea celorlalte condiții de eligibilitate pentru donarea de sânge)”, a fost mesajul transmis de către reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Botoșani.

Pentru mai multe informații, vă puteți adresa Centrului de Transfuzii Sanguine  Botoșani, la telefon 0331401661.

Oamenii de știință caută de zor un tratament eficient pentru infecția Covid -19. O posibilă opțiune de tratament este considerată transfuzia cu plasma recoltată de la persoane aflate în convalescență, o metodă mai veche de combatere a bolilor infecțioase.

Plasma este o componentă a sângelui, iar sângele persoanelor care s-au vindecat de Covid-19 conține anticorpi – molecule care au învățat să recunoască și să combată agentul patogen, și anume noul coronavirus (SARS-COV-2). Odată separată de restul componentelor din sânge, plasma poate fi administrată persoanelor infectate cu noul coronavirus, pentru a ajuta sistemele lor imunitare să respingă mai eficient agentul patogen.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
7

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
18

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
176

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...