Ce trebuie să facă pacienții cu forme ușoare și asimptomaticii SARS-CoV-2 care vor fi tratați la domiciliu

Ce trebuie să facă pacienții cu forme ușoare și asimptomaticii SARS-CoV-2 care vor fi tratați la domiciliu

Pacienții cu forme ușoare de COVID-19 vor fi supravegheați din acest moment la domiciliu. Guvernul a adoptat aseară o ordonanță de urgență care permite persoanelor infectate cu SARS CoV-2 să fie monitorizate de medicul de familie, fără să mai fie necesară internarea în spital.

Potrivit Ordonanței de Urgență, bolnavii vor fi totuși evaluați într-un spital dacă vor primi rezultatul testului pozitiv.

Aici, medicii vor recolta probe, vor face radiografii, apoi îi vor trimite acasă dacă aceștia prezintă o formă ușoară de COVID-19.

Pacienții trebuie să se izoleze la domiciliu și vor fi monitorizați prin telefon de medicii de familie.

În cazul în care starea lor de sănătate de agravează, pacienții trebuie să sune urgent la numărul de urgență 112.

Pentru monitorizarea pacienților cu forme ușoare sau asimptomatici, medicii de familie ar urma să primească în jur de 100 de lei de bolnav.

În prezent, specialiștii apreciază că cinci la sută din populația României a avut deja coronavirus, dar cei mai mulți nici măcar nu au știut că au avut COVID pentru că au prezentat simptome foarte ușoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...

(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

astăzi, 14:47
8

Renovările interioare nu sunt deloc uşoare, mai ales atunci când te loveşti de probleme pe care nu ştii cum să le soluţionezi. Fie că reamenajezi o casă, fie că urmează să te muţi &i...

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
122

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...