Bolnavii din județ iau cu asalt secțiile Spitalului Județean „Mavromati”

Bolnavii din județ iau cu asalt secțiile Spitalului Județean „Mavromati”

Începând de săptămâna trecută, Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani a fost redeschis și pentru pacienții non-covid, măsură luată ca urmare a scăderii numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, dar și în urma creșterii adresabilității la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU).

Pentru a putea fi consulați sau pentru a primi o rețetă, numeroși pacienți sunt nevoiți să aștepte ore în șir la ușile unității sanitare. Așa se face că azi, la orele amiezii, intrarea principală a Spitalului Mavromati era blocată de pacienți cu diferite afecțiuni, bătrâni bolnavi sau botoșăneni răniți.

Aceeași situație a fost și la cabinetele stomatologice din cadrul Spitalului Județean, unde oamenii s-au arătat nemulțumiți că sunt nevoiți să aștepte mult în picioare, în ciuda faptului că își făcuseră programări.

La nivelul SJU „Mavromati" au fost redeschise următoarele sectoare medicale non-COVID: Secţia ortopedie, cu 19 paturi, Secţia chirurgie generală, cu 49 de paturi, Secţia ATI, cu nouă paturi, Secţia medicină internă, cu 50 de paturi, Secţia cardiologie, cu 25 de paturi, Secţia neurologie, cu 25 de paturi, Secţia oncologie, cu 26 de paturi, Compartimentul hematologie, cu opt paturi, spitalizare de zi.

De asemenea, secţii non-COVID, precum neonatologie sau ATI, vor funcţiona şi în cadrul Maternităţii, care funcţionează ca secţie exterioară a SJU.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Academica Clinceni - FC Botoșani 2-1! AL-Mawas, descătușat, dar o înfrangere dureroasă în TROACA de la Clinceni

astăzi, 16:29
179

FC Botoșani a pierdut deplasarea de la Clinceni, scor 2-1, la capătul unui meci echilibrat pe un teren imposibil, un adevărat pericol pentru jucători, în care FC Botoșani a j...

Marius Constantin Budăi: Lunile trec și nimic bun nu se întâmplă pe drumurile naționale din județul Botoșani!

astăzi, 12:04
375

Marius Constantin Budăi, vicepreședinte al Camerei Deputaților, susține că, din Opoziție, liberalii botoșăneni erau foarte vocali atunci când venea vorba de modernizarea drumurilor Boto...

Astăzi: Academica Clinceni - FC Botoşani, miercuri, ora 14.30

astăzi, 11:26
194

FC Botoșani o întâlnește astăzi pe Academica Clinceni, de la ora 14:30, în deplasare, în speranța că va ajunge la a treia victorie consecutivă.19 octombrie 2020, Acad...