Bolnavii din județ iau cu asalt secțiile Spitalului Județean „Mavromati”

Bolnavii din județ iau cu asalt secțiile Spitalului Județean „Mavromati”

Începând de săptămâna trecută, Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani a fost redeschis și pentru pacienții non-covid, măsură luată ca urmare a scăderii numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, dar și în urma creșterii adresabilității la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU).

Pentru a putea fi consulați sau pentru a primi o rețetă, numeroși pacienți sunt nevoiți să aștepte ore în șir la ușile unității sanitare. Așa se face că azi, la orele amiezii, intrarea principală a Spitalului Mavromati era blocată de pacienți cu diferite afecțiuni, bătrâni bolnavi sau botoșăneni răniți.

Aceeași situație a fost și la cabinetele stomatologice din cadrul Spitalului Județean, unde oamenii s-au arătat nemulțumiți că sunt nevoiți să aștepte mult în picioare, în ciuda faptului că își făcuseră programări.

La nivelul SJU „Mavromati" au fost redeschise următoarele sectoare medicale non-COVID: Secţia ortopedie, cu 19 paturi, Secţia chirurgie generală, cu 49 de paturi, Secţia ATI, cu nouă paturi, Secţia medicină internă, cu 50 de paturi, Secţia cardiologie, cu 25 de paturi, Secţia neurologie, cu 25 de paturi, Secţia oncologie, cu 26 de paturi, Compartimentul hematologie, cu opt paturi, spitalizare de zi.

De asemenea, secţii non-COVID, precum neonatologie sau ATI, vor funcţiona şi în cadrul Maternităţii, care funcţionează ca secţie exterioară a SJU.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început lucrările de întreținere a gazonului pe Stadionul Municipal din Botoșani

Sâmbătă, 8 August 2020
187

Direcția Servicii Publice Sport și Agrement Botoșani a început lucrările de întreținere a gazonului de pe Stadionul Municipal, suprafață de joc pe care se va desfășura, peste c&ac...

Un botoșănean a ajuns cu pulsul aproape la zero, după ce a fost atacat de albine

Sâmbătă, 8 August 2020
476

Un bărbat de 63 de ani a ajuns la Urgenţe, după ce a fost la un pas de moarte din cauza albinelor.Botoşăneanul are mai mulţi stupi pe un teren din localitatea Orăşeni Vale, însă ac...

Două angajate și o beneficiară din două centre sociale din județ, depistate cu Covid-19

Sâmbătă, 8 August 2020
663

Două angajate ale centrelor de asistență socială din Suharău și din Mihăileni, din județul Botoșani, au fost diagnosticate cu Covid-19, vineri, respectiv sâmbătă dimineață. Mai mult...