Bolnavii din județ iau cu asalt secțiile Spitalului Județean „Mavromati”

Bolnavii din județ iau cu asalt secțiile Spitalului Județean „Mavromati”

Începând de săptămâna trecută, Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani a fost redeschis și pentru pacienții non-covid, măsură luată ca urmare a scăderii numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, dar și în urma creșterii adresabilității la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU).

Pentru a putea fi consulați sau pentru a primi o rețetă, numeroși pacienți sunt nevoiți să aștepte ore în șir la ușile unității sanitare. Așa se face că azi, la orele amiezii, intrarea principală a Spitalului Mavromati era blocată de pacienți cu diferite afecțiuni, bătrâni bolnavi sau botoșăneni răniți.

Aceeași situație a fost și la cabinetele stomatologice din cadrul Spitalului Județean, unde oamenii s-au arătat nemulțumiți că sunt nevoiți să aștepte mult în picioare, în ciuda faptului că își făcuseră programări.

La nivelul SJU „Mavromati" au fost redeschise următoarele sectoare medicale non-COVID: Secţia ortopedie, cu 19 paturi, Secţia chirurgie generală, cu 49 de paturi, Secţia ATI, cu nouă paturi, Secţia medicină internă, cu 50 de paturi, Secţia cardiologie, cu 25 de paturi, Secţia neurologie, cu 25 de paturi, Secţia oncologie, cu 26 de paturi, Compartimentul hematologie, cu opt paturi, spitalizare de zi.

De asemenea, secţii non-COVID, precum neonatologie sau ATI, vor funcţiona şi în cadrul Maternităţii, care funcţionează ca secţie exterioară a SJU.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
359

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
48

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
308

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...