Bătaie mare pe un post de asistent medical... în zadar! NICIUNUL dintre cei 27 de candidați nu a promovat proba scrisă!

Bătaie mare pe un post de asistent medical... în zadar! NICIUNUL dintre cei 27 de candidați nu a promovat proba scrisă!

Situație tragi-comică la un concurs organizat de cel mai mare spital din județ. Deși dornici de a prinde un loc sigur cu un salariu bun în sistemul bugetar, unii candidați simt că prezența este suficientă pentru acest lucru. 27 de astfel de candidați s-au convins că nu este așa, la un concurs organizat pentru un post de asistent medical debutant în ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean, după ce niciunul nu a fost declarat admis după proba scrisă.

Medicul Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, a declarat examenul scris a fost unul de bun simț, însă candidații nu s-au pregătit. Candidații trebuiau să ia minim 7 pentru a trece proba.

“Poți să acuzi de severitate și duritate în momentul în care ajungi la proba practică, dar atâta timp cât nimeni nu a trecut de proba scrisă?.  Scrisul, din punctul meu de vedere este o chestie de bun simț, cu atât mai mult cu cât la proba scrisă lucrurile decurg în fața candidaților, atunci sunt scoase subiectele aleatoriu din calculator. Grilele nu sunt aranjate și în general la fiecare examen se modifică grilele, tocmai pentru a nu exista suspiciune. Ca subiecte sunt de bun simț”

, a precizat medicul Alexandroaie. 

Acesta susține că sunt semnale ale slabii pregătiri a acestora de când sunt în practică, când unii își fac treaba cu seriozitate la patul bolnavului, în timp ce alții preferă să stea pe holurile spitalului și să își facă selfie.

“În decursul școlii au acea activitate de voluntariat. Cei care vin și fac cu conștiinciozitate voluntariatul, știu. Sigur că experiența se capătă de-a lungul timpului, dar dacă tu nu te prezinți nici la acel voluntariat, care înseamnă practica impusă în timpul școlii sau nu îți desfășori activitatea sau nu te implici. Sunt unii care vin și trag asistentele de mână să îi pună la treabă, sunt alții care stau pe holuri și își fac selfie cu holul spitalului, este clar că e o diferență între cel care se implică și cel care nu se implică, iar aceasta se vede și la examen”

, a completat medicul botoșănean. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senatorul Federovici: „În plan personal, sunt mândră de realizările guvernării PSD”

Luni, 14 Octombrie 2019
157

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, a transmis un punct de vedere cu privire la impactul guvernării social-democraților asupra românilor și la situația critică în care part...

O secție de votare din municipiul Botoșani își schimbă adresa

Luni, 14 Octombrie 2019
113

Locuitorii domiciliați pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Botoșani, care obișnuiau să voteze la Secția nr. 77, amenajată la Școala Generală nr. 3, sunt nevoiți să se deplaseze că...

Lista medicamentelor compensate a crescut cu 17 tipuri de molecule pentru boli cronice

Luni, 14 Octombrie 2019
99

Noi medicamente inovative au fost introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, prin inte...