Avertisment de la medici: De ce trebuie să renunțați la folia de aluminiu!

Cu toții ne dorim o viață sănătoasă și fără toxine. Care este primul pas? În primul rând, alimentația. Ne alegem ingredientele sănătoase și le preparăm fără grăsimi, la cuptor. Însă foarte mulți fac o mare greșeală.

Avertisment de la medici: De ce trebuie să renunțați la folia de aluminiu!

Preparatele la cuptor se usucă, dacă nu sunt acoperite, și cea mai la îndemână metodă este acoperirea tăvii cu o folie de aluminiu alimentară.

Medicii însă nu sunt de acord cu această metodă. În anul 2001 a fost publicat un studiu în jurnalul Știința Mediului. Au fost studiate efectele aluminiului asupra celulelor cerebrale. Autorii au venit cu următoarele concluzii: ”Nu s-a observat o modificare semnificativă a dezvoltării celulare în timpul unei perioade de expunere de trei săptămâni la aluminiu la concentrații de 0,1 până la 10 mg / l. Cu toate acestea, după 3 săptămâni de expunere la Al [aluminiu], s-a înregistrat o stagnare a dezvoltării celulare, iar pe măsură ce expunerea la aluminiu continua, s-au înregistrat scăderi ale dezvoltării celulare.”

Potrivit Doctorul Zilei, alte probleme au fost semnalate după expunerea corpului la aluminiu: dureri musculare, dureri stomacale, ulcer, pierderea apetitului, gura uscată și chiar convulsii.

Alte studii au identificat niveluri crescute de aluminiu în creierul pacienților diagnosticați cu Alzheimer. Aluminiul poate fi eliminat din corp dacă este depistat la timp, cu un aport sporit de magneziu, dar cel mai bine este să îl evitați.

O cantitate semnificativă ajunge în organism prin intermediul mâncărurilor. Corpul este capabil să elimine aluminiul, spun cercetătorii, doar că e bine să nu se depășească zilnic o doză de 40 mg/ kilogram, în funcție de greutatea noastră. Aceasta este limita stabilită de OMS (Organizația Mondială a Sănătății).

Studiul a scos la iveală că modul de a găti cu aluminiu ridică nivelul în corp la cote mari, comparativ cu standardele OMS. 

Așadar, concluzia studiului a fost că nu este recomandată folosirea foliei de aluminiu la gătit, ci doar la împachetat, dar și acest lucru este bine să fie evitat, mai ales în cazul alimentelor acide sau condimentate puternic.

Este bine să evitați și produsele de corp care au în compoziția lor aluminiu, mai ales deodorantele. Căutați variante fără aluminiu, pentru o viață sănătoasă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

21 mai: Mare sărbătoare pentru creștinătate - Sfinții Împărați Constantin și Elena!

astăzi, 21:17
136

Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe 21 mai pe Sfintii Imparati Constantin si mama sa, Elena. Constantin cel Mare s-a nascut in orasul Naissus (Nis, Serbia) in jurul anului 274. A devenit suveran al in...

A ajuns la Urgențe după o înțepătură de albină. Ce sfat i-au dat medicii!

astăzi, 18:37
224

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a ajuns, sâmbătă, la Unitatea de Primire a Urgențelor Botoșani, acesta simțindu-se rău în urma unei înțepături de albine. Întrucât, imediat ce a văzu...

A fost găsit trupul neînsuflețit al femeii dispărute în urma ploii de sâmbătă! FOTO

astăzi, 18:02
3956

Cele mai negre temeri s-au adeverit în cazul femeii care a dispărut de sâmbătă la amiază, sătenii bănuind că aceasta ar fi fost luată de viitură, în urma ploii care s-a...