Angajații de la Psihiatrie nu renunță la proteste!

Angajații de la Psihiatrie nu renunță la proteste!

Angajații Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Mavromati Botoșani au protestat și astăzi în fața instituției, pentru a cincea zi, principala nemulțumire vinzând tăierea sporurilor salariale. 

Chiar dacă au ieșit în fiecare zi să protesteze, rezultatele nu par să fie cele scontate. De aceea, se are în vedere pichetarea Prefecturii și a Consiliului Județean, acțiune care ar urma să aibă loc joi. Dacă nici în acest fel nu vor reuși să sensibilizeze factorii de decizie, se va apela la greva generală.

Cuantuamul sporurilor pentru condiții deosebite de muncă a scăzut semnificativ, aceasta fiind și principala nemulțumire care i-a determinat pe angajați să protesteze. Pentru a se încadra în noul plafon, s-a ajuns la o scădere a cuantumului sporului de 35%.

La nivel național, angajații din sistemul sanitar vor fi în grevă de avertisment pe data de 7 mai, iar din 11 mai vor declanșa greva generală, a declarat joi Iulian Pope, prim-vicepreședintele Federației Sanitas, cea mai mare organizație sindicală din domeniu. Angajații din sistem sunt nemulțumiți de noua lege a salarizării și de noul regulament al sporurilor, care, spune Iulian Pope, au făcut ca "foarte multe salarii să fie scăzute". Potrivit liderului sindical, doar 15% dintre angajații din sistemul sanitar au beneficiat de creșteri semnificative de salarii după aplicarea noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor, în rest fiind vorba despre creșteri nesemnificative, scăderi sau stagnări. "Sunt foarte multe salarii scăzute, de la câteva zeci de lei până la 1.300 - 1.400 de lei", a precizat Iulian Pope, care acuză un "haos general" în salarizarea din sistem.

De asemenea, pe 26 aprilie, angajații din sistemul sanitar vor organiza un miting de protest în București, la care sunt așteptate cel puțin 10.000 de persoane. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
629

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
137

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
86

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...