Viorica Dăncilă întră în lupta pentru președinția României!

Viorica Dăncilă întră în lupta pentru președinția României!

PSD a oficializat astăzi candidatura premierului Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, într-un Congres extraordinar la care participă și liderul socialiștilor europeni, bulgarul Serghei Stanișev.

Cei prezenţi au votat în unanimitate  pentru desemnarea Vioricăi Dăncilă, votul fiind exprimat prin ridicarea mâinii.

"Viziunea mea este aceea a unei Românii în care siguranța primează, iar legea este înăsprită pentru orice act care pune în pericol siguranța oamenilor", a spus Viorica Dăncilă.

"Cel ce nu a făcut nimic pentru nimeni a putut să stea ascuns o perioadă. A crezut că nu are nicio responsabilitate pentru poporul român și a dormit bine noaptea. Să nu faci nimic pentru ai tăi este o dovadă de cruzime. Să îți amintești de poporul român după 5 ani, în campanie, este o dovadă de cinism, de dispreț pentru cei care au avut încredere în tine. Pentru cel ce promitea lucrul bine făcut, ceasul a stat demult. Pentru noi ceilalți au trecut 5 ani de... NIMIC", a continuat Dăncilă.

De altfel, încă înainte de intrarea în sala în care au loc lucrările Congresului,  Dăncilă, prim-ministru şi preşedinte al Partidului Social Democrat, a declarat că intră în competiţie cu şanse "de câştigător".

Viorica Dăncilă intră în luptă convinsă că PSD urmează a primi cele mai multe voturi din România. "Voi fi primul preşedinte al ţării, voi fi primul preşedinte femeie al acestei ţări", a spus Dăncilă.

Liderii PSD se așteaptă ca Viorica Dăncilă să fie votată în primul rând de funcționarii publici și dependenții de bugetul de stat, începând de la funcționarii din administrație, la jandarmi, polițiști, profesori, structurile din diferite ministere, pensionari, sau beneficiari ai ajutoarelor sociale.

În prezent, numărul de salariați plătiți de la bugetul de stat numără în jur de 1,35 milioane de persoane, adică 30% din totalul salariaților, iar salariul este dublu față de salariul din sectorul productiv, adică cel privat.

Practic acesta ar fi numărul minim de voturi pe care mizează Viorica Dăncilă, la care se adaugă o mare parte din cei 5,1 milioane pensionari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bătrân necunoscut adus în comă la spital după un accident la Truşeşti

astăzi, 15:41
490

Victima unui accident rutier care a avut loc astăzi în Trușești a fost adusă la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Botoșani în comă.Bărbatul are în jurul vârstei de ...

Sucevean la volan: atent la manele și telefon, a bușit doi botoșăneni dintr-o lovitură!

astăzi, 15:25
315

Ieri seară, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29 din oraşul Salcea, având cu totul alte preocupări de natură a-i distrage atenția, un localnic de 19 ani a intrat în coliziu...

"Cine este în Play-Off? Botoșani!" Jucătorii și stafful au întrerupt conferința susținută de Marius Croitoru pentru a sărbători calificarea istorică! VIDEO

astăzi, 14:58
700

Euforici după calificarea în Play-Off, jucătorii și stafful lui Marius Croitoru i-au pregătit o surpriză.În timpul conferinței de presă susținute de tehnicianul botoșănean, ...