Viorica Dăncilă întră în lupta pentru președinția României!

Viorica Dăncilă întră în lupta pentru președinția României!

PSD a oficializat astăzi candidatura premierului Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, într-un Congres extraordinar la care participă și liderul socialiștilor europeni, bulgarul Serghei Stanișev.

Cei prezenţi au votat în unanimitate  pentru desemnarea Vioricăi Dăncilă, votul fiind exprimat prin ridicarea mâinii.

"Viziunea mea este aceea a unei Românii în care siguranța primează, iar legea este înăsprită pentru orice act care pune în pericol siguranța oamenilor", a spus Viorica Dăncilă.

"Cel ce nu a făcut nimic pentru nimeni a putut să stea ascuns o perioadă. A crezut că nu are nicio responsabilitate pentru poporul român și a dormit bine noaptea. Să nu faci nimic pentru ai tăi este o dovadă de cruzime. Să îți amintești de poporul român după 5 ani, în campanie, este o dovadă de cinism, de dispreț pentru cei care au avut încredere în tine. Pentru cel ce promitea lucrul bine făcut, ceasul a stat demult. Pentru noi ceilalți au trecut 5 ani de... NIMIC", a continuat Dăncilă.

De altfel, încă înainte de intrarea în sala în care au loc lucrările Congresului,  Dăncilă, prim-ministru şi preşedinte al Partidului Social Democrat, a declarat că intră în competiţie cu şanse "de câştigător".

Viorica Dăncilă intră în luptă convinsă că PSD urmează a primi cele mai multe voturi din România. "Voi fi primul preşedinte al ţării, voi fi primul preşedinte femeie al acestei ţări", a spus Dăncilă.

Liderii PSD se așteaptă ca Viorica Dăncilă să fie votată în primul rând de funcționarii publici și dependenții de bugetul de stat, începând de la funcționarii din administrație, la jandarmi, polițiști, profesori, structurile din diferite ministere, pensionari, sau beneficiari ai ajutoarelor sociale.

În prezent, numărul de salariați plătiți de la bugetul de stat numără în jur de 1,35 milioane de persoane, adică 30% din totalul salariaților, iar salariul este dublu față de salariul din sectorul productiv, adică cel privat.

Practic acesta ar fi numărul minim de voturi pe care mizează Viorica Dăncilă, la care se adaugă o mare parte din cei 5,1 milioane pensionari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au schimbat foaia. ANSVSA revine: Nu mai e necesară prezența medicului la tăierea porcului de Crăciun!

Vineri, 22 Noiembrie 2019
349

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a revenit cu o nota și precizează acum că medicii veterinari NU mai trebuie sa fie prezenți în gospod...

Galerie foto inedită: „Un pact verde pentru Europa”, concurs pe internet între cei mai talentați și responsabili liceeni

Vineri, 22 Noiembrie 2019
303

În cadrul activităților prilejuite de Săptămâna ”Școala altfel”, la Colegiul Economic „Octav Onicescu” din Botoșani, au avut loc o dezbatere și un concurs de afișe pe tema: „Stop ...

Un bărbat a fost călcat de vacă și a încercat să se trateze cu lapte și miere

Vineri, 22 Noiembrie 2019
669

Un bârbat în vârstă de 41 de ani a ajuns, joi, la Unitatea de Primiri Urgențe, din cauza unei fracturi și a unei infecții care îi afecta întregul organism. Ceea ...