Viorica Dăncilă întră în lupta pentru președinția României!

Viorica Dăncilă întră în lupta pentru președinția României!

PSD a oficializat astăzi candidatura premierului Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, într-un Congres extraordinar la care participă și liderul socialiștilor europeni, bulgarul Serghei Stanișev.

Cei prezenţi au votat în unanimitate  pentru desemnarea Vioricăi Dăncilă, votul fiind exprimat prin ridicarea mâinii.

"Viziunea mea este aceea a unei Românii în care siguranța primează, iar legea este înăsprită pentru orice act care pune în pericol siguranța oamenilor", a spus Viorica Dăncilă.

"Cel ce nu a făcut nimic pentru nimeni a putut să stea ascuns o perioadă. A crezut că nu are nicio responsabilitate pentru poporul român și a dormit bine noaptea. Să nu faci nimic pentru ai tăi este o dovadă de cruzime. Să îți amintești de poporul român după 5 ani, în campanie, este o dovadă de cinism, de dispreț pentru cei care au avut încredere în tine. Pentru cel ce promitea lucrul bine făcut, ceasul a stat demult. Pentru noi ceilalți au trecut 5 ani de... NIMIC", a continuat Dăncilă.

De altfel, încă înainte de intrarea în sala în care au loc lucrările Congresului,  Dăncilă, prim-ministru şi preşedinte al Partidului Social Democrat, a declarat că intră în competiţie cu şanse "de câştigător".

Viorica Dăncilă intră în luptă convinsă că PSD urmează a primi cele mai multe voturi din România. "Voi fi primul preşedinte al ţării, voi fi primul preşedinte femeie al acestei ţări", a spus Dăncilă.

Liderii PSD se așteaptă ca Viorica Dăncilă să fie votată în primul rând de funcționarii publici și dependenții de bugetul de stat, începând de la funcționarii din administrație, la jandarmi, polițiști, profesori, structurile din diferite ministere, pensionari, sau beneficiari ai ajutoarelor sociale.

În prezent, numărul de salariați plătiți de la bugetul de stat numără în jur de 1,35 milioane de persoane, adică 30% din totalul salariaților, iar salariul este dublu față de salariul din sectorul productiv, adică cel privat.

Practic acesta ar fi numărul minim de voturi pe care mizează Viorica Dăncilă, la care se adaugă o mare parte din cei 5,1 milioane pensionari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fotogalerie: penultima seară de concert în aer liber la Cornișa - distracție, dar și minusuri

astăzi, 14:36
66

Sâmbătă, 21 septembrie a.c., la Cornișa Aqua Park a debutat, începând cu ora 17:00, penultima seară de concert în aer liber din acest an. Este vorba despre Festivalul lui B...

Mamă și copilă de cinci ani plecate de acasă, căutate de Poliție

astăzi, 12:10
422

O femeie din Suceava și-a luat copila de cinci ani și a plecat de acasă, iar poliţia face apel la cunoștința publicului pentru găsirea celor două.Este vorba despre Marinela-Biatrisa Ursach...

Elevul de 17 ani care a ucis un om cu o palmă, a fost arestat preventiv

astăzi, 11:46
345

Elevul de 17 ani vinovat de moartea unui bărbat de 56 de ani din Stăuceni, survenită după ce acesta i-a dat o palmă, într-un bar, pe fondul unui conflict, a fost arestat preventiv. Poliți...