Un cunoscut profesor din Botoșani, dezvăluiri despre șpaga la BAC. "Știa și șeful Poliției"

Un profesor din Botoșani a dezvăluit cum se strângea șpaga la Bac, despre care spune că știa și șeful Poliției. Banii erau strânși de către elevi chiar în curtea școlii. 

Un cunoscut profesor din Botoșani, dezvăluiri despre șpaga la BAC. "Știa și șeful Poliției"

Metoda prin care s-a strâns la un examen de Bacalaureat șpaga a fost dezvăluită, miercuri, de un cunoscut profesor din județul Botoșani.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul PNL, profesorul Artur Bălăucă a povestit o întâmplare de acum câțiva ani, de la un liceu din municipiul Botoșani, unde elevii s-au adunat în curtea școlii și au strâns banii pentru profesori.

Bălăucă a spus că a fost șocat la acel moment să vadă ce se întâmplă și spune că a avut chiar o discuție cu șeful Poliției de la acea vreme, discuție care l-a șocat și mai tare. 

"Mie mi se părea că se prăbușește învățămânul și eram foarte alarmat și datorită discuțiilor pe care le aveam cu părinții care erau debusolați, înnebuniți. M-am dus la cineva în vizită în birou. Era în timpul desfășurării BAC-ului și într-un liceu cu vreo 200 de elevi în curte se strângea șpaga. E caz foarte concret. Și seara am avut o întâlnire cu șeful Poliției la un banchet și l-am întrebat dacă știe ce se întâmplă. Știa. Cum, 200 de indivizi care strâng niște bani, nu contează suma, nu putem să facem un flagrant, e greu de făcut? Da, dar nu o facem, mi-a zis. Am întrebat de ce. Pentru că profesorii au salarii mici. Am rămas perplex, pentru că nu m-am gândit că un șef de poliție e posibil să dea un asemenea răspuns. Eu m-am retras din start și nu m-am înscris la supravegheat sau evaluat", a povestit prof. Artur Bălăucă.

La conferința de presă a fost prezent și fostul inspector școlar general Ada Macovei, despre care Artur Bălăucă a menționat că a fost receptiv la sesizările acestuia privind neregulile de la examenele naționale. Ada Macovei nu a dorit să comenteze cele dezvăluite de profesorul de matematică. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
10

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
94

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
203

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...