Săptămână de foc pentru Guvernul Dăncilă. Premierul susține că moțiunea nu va trece!

Săptămână de foc pentru Guvernul Dăncilă. Premierul susține că moțiunea nu va trece!

Săptămâna aceasta va fi cu adevărat decisivă pentru Guvernul Dăncilă. În așteptarea votului de joi la moțiunea de cenzură, PSD și partidele de opoziție fac calcule și planuri.

 În joc a intrat și președintele Klaus Iohannis, care se declară convins că din această săptămâna vom avea un alt guvern și le-a cerut liberalilor să fie pregătiți să preia puterea.

"Pregătiți-vă pentru guvernare! Va fi un guvern care va avea un mandat scurt, cum se spune, aproape un mandat de tranziție. Avem nevoie de un guvern care să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor prezidențiale, care va construi și va promova bugetul național pentru anul viitor. Foarte dificil!", a spus președintele sâmbătă la Iași.

Pe lângă cei 237 de semnatari inițiali, Ludovic Orban mizează pe cel puțin încă 7 voturi. În total, o marjă de 11 voturi în plus față de cele necesare căderii guvernului.

Premierul Viorica Dăncilă e sigură însă că va rezista.

"Moțiunea nu va trece. Sunt destui oameni responsabili care văd că nu există de fapt o alternativă, decât dorința de a dărâma guvernul și a nu pune nimic în loc. În momentul în care vii cu o moțiune de cenzură, trebuie să vii și cu o alternativă pentru oameni - un program de guvernare, o formulă guvernamentală, dacă într-adevăr vrei să dai dovadă de seriozitate", a declarat Viorica Dăncilă.

Pentru demiterea guvernului Dăncilă au semnat și parlamentarii USR, Pro România, ALDE și PMP. 

 

Spune-ne opinia ta