Săptămână de foc pentru Guvernul Dăncilă. Premierul susține că moțiunea nu va trece!

Săptămână de foc pentru Guvernul Dăncilă. Premierul susține că moțiunea nu va trece!

Săptămâna aceasta va fi cu adevărat decisivă pentru Guvernul Dăncilă. În așteptarea votului de joi la moțiunea de cenzură, PSD și partidele de opoziție fac calcule și planuri.

 În joc a intrat și președintele Klaus Iohannis, care se declară convins că din această săptămâna vom avea un alt guvern și le-a cerut liberalilor să fie pregătiți să preia puterea.

"Pregătiți-vă pentru guvernare! Va fi un guvern care va avea un mandat scurt, cum se spune, aproape un mandat de tranziție. Avem nevoie de un guvern care să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor prezidențiale, care va construi și va promova bugetul național pentru anul viitor. Foarte dificil!", a spus președintele sâmbătă la Iași.

Pe lângă cei 237 de semnatari inițiali, Ludovic Orban mizează pe cel puțin încă 7 voturi. În total, o marjă de 11 voturi în plus față de cele necesare căderii guvernului.

Premierul Viorica Dăncilă e sigură însă că va rezista.

"Moțiunea nu va trece. Sunt destui oameni responsabili care văd că nu există de fapt o alternativă, decât dorința de a dărâma guvernul și a nu pune nimic în loc. În momentul în care vii cu o moțiune de cenzură, trebuie să vii și cu o alternativă pentru oameni - un program de guvernare, o formulă guvernamentală, dacă într-adevăr vrei să dai dovadă de seriozitate", a declarat Viorica Dăncilă.

Pentru demiterea guvernului Dăncilă au semnat și parlamentarii USR, Pro România, ALDE și PMP. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Un botoșănean a fost trimis în judecată după ce și-a atacat vecinul cu un ciocan

astăzi, 11:00
47

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului A.P., în vârstă de 46 de ani, din comuna Curteşt...

Efectul Brexit: Rafturile supermarketurilor din Marea Britanie încep să fie GOALE

astăzi, 10:31
236

În Marea Britanie au început să apară primele probleme după Brexit. Rafturile supermarketurilor, în zona de legume-fructe, sunt goale.Șoferii de camioane sunt obligați să ...

Iată cum se face programarea pe platforma Programare.vaccinare-covid.gov.ro

astăzi, 09:59
170

Adulţii cu vârsta peste 65 de ani şi persoanele cu boli cronice pot opta pentru una dintre următoarele modalităţi de înscriere pentru vaccinare: prin intermediul medicului de familie ...