Săptămână de foc pentru Guvernul Dăncilă. Premierul susține că moțiunea nu va trece!

Săptămână de foc pentru Guvernul Dăncilă. Premierul susține că moțiunea nu va trece!

Săptămâna aceasta va fi cu adevărat decisivă pentru Guvernul Dăncilă. În așteptarea votului de joi la moțiunea de cenzură, PSD și partidele de opoziție fac calcule și planuri.

 În joc a intrat și președintele Klaus Iohannis, care se declară convins că din această săptămâna vom avea un alt guvern și le-a cerut liberalilor să fie pregătiți să preia puterea.

"Pregătiți-vă pentru guvernare! Va fi un guvern care va avea un mandat scurt, cum se spune, aproape un mandat de tranziție. Avem nevoie de un guvern care să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor prezidențiale, care va construi și va promova bugetul național pentru anul viitor. Foarte dificil!", a spus președintele sâmbătă la Iași.

Pe lângă cei 237 de semnatari inițiali, Ludovic Orban mizează pe cel puțin încă 7 voturi. În total, o marjă de 11 voturi în plus față de cele necesare căderii guvernului.

Premierul Viorica Dăncilă e sigură însă că va rezista.

"Moțiunea nu va trece. Sunt destui oameni responsabili care văd că nu există de fapt o alternativă, decât dorința de a dărâma guvernul și a nu pune nimic în loc. În momentul în care vii cu o moțiune de cenzură, trebuie să vii și cu o alternativă pentru oameni - un program de guvernare, o formulă guvernamentală, dacă într-adevăr vrei să dai dovadă de seriozitate", a declarat Viorica Dăncilă.

Pentru demiterea guvernului Dăncilă au semnat și parlamentarii USR, Pro România, ALDE și PMP. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Trecerile la nivel cu calea ferată din județul Botoșani vor fi verificate de polițiști

Joi, 17 Octombrie 2019
193

Trecerile la nivel cu calea ferată vor fi, în sfârșit, verificate de polițiști, ca urmare a accidentelor grave produse în aceste zone.Trecerile la nivel cu calea ferată din ...

Meseria de pădurar, una din cele mai periculoase din România! Doi pădurari au fost executați în stil mafiot numai în ultima perioadă!

Joi, 17 Octombrie 2019
302

Meseria de pădurar, dacă ar putea fi numită așa, pentru că, în fapt, vorbim despre adevărații iubitori ai pădurii, a devenit în ultimii ani una din cele mai periculoase din Rom&aci...

Cresc salariile! Fiecare român trebuie să câştige cel puţin 2.500 de lei ca să trăiască decent! Legea a fost trimisă la președinte pentru promulgare!

Joi, 17 Octombrie 2019
1104

În cel mai scurt timp, în România, stabilirea salariului minim se va face în funcție de valoarea reactualizată anual a unui coș minim pentru un trai decent. Valoarea este st...