Roxana Florentina Țurcanu, primul candidat femeie la alegerile din acest an de la Primăria Municipiului Botoșani

Roxana Florentina Țurcanu, primul candidat femeie la alegerile din acest an de la Primăria Municipiului Botoșani

Filiala Alde Botoșani și-a lansat astăzi candidatul pentru Primăria Municipiului Botoșani dar și candidații pentru Consiliul Local.

Roxana Florentina Țurcanu, candidatul Alde pentru Primăria Municipiului Botoșani, a susținut în cursul zilei de azi, în cartierul Tulbureni,  o conferință de presă prin care și-a anunțat oficial candidatura la Primăria Municipiului Botoșani. Discursul său s-a axat pe cartierul Tulbureni, uitat pe de o parte de autoritățile locale, dar și de nepăsarea oamenilor din zonă care „ar fi trebui să-și facă ceva în curțile lor”. 

Candidatul ALDE pentru Primăria Botoșani a vorbit apoi despre  obstacolele pe care le întâmpină o femeie în politică dar și despre încrederea în forțele proprii care îi vor aduce eventualele voturi.

“Vin cu încredere în fața dumneavoastră să-mi anunț oficial candidatura la Primăria Municipiului Botoșani. De ce am ales această zonă? (n.r. - școala nr. 9, Tulbureni). După cum știți , cartierul Tulbureni este unul dintre cartierele centrale ale municipiului Botoșani dar, după cum se vede, a fost lăsat uitării. Nu neg că și oamenii ar fi trebuit să-și facă ceva în curțile lor dar pe aceste margini ale drumului  trebuia să intervină municipalitatea. De aceea, am hotărât împreună cu echipa mea de campanie că aceasta este zona cea mai bună pentru lansarea acestei candidaturi. După cum știți sunt singura femeie candidat și sunt singura femeie din această cursă electorală pentru Primăria municipiului Botoșani. Este o provocare pentru mine și pentru echipa mea că sunt nevoiți să lucreze cu o femeie. Atunci când o femeie încearcă să intre în politică este privită cu reticiență și se lovește tot timpul de tot felul de preconcepții  și de obstacole. Dar eu, Roxana Florentina Țurcanu, în calitate de președinte Alde Botoșani, în calitate de femeie, în calitate de mamă, în calitate de cadru didactic, de antreprenor sunt hotărâtă să fac față acestor provocări. Este timpul,poate, ca botoșănenii să fie conștienți de faptul că și o femeie poate face administrație, și o femeie poate fi abilă politic, și o femeie îi poate asculta. Sunt încrezătoare în susținerea și eventualele voturi ale botoșănenilor”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, candidatul Alde pentru Primăria Municipiului Botoșani

 

Spune-ne opinia ta