PSD Botoșani: „Am depus plângeri penale pentru toți cei care au comis ilegalități pentru a-l scoate fraudulos pe Cătălin Flutur primar. Este instigare la abuz în serviciu ce a făcut Cătălin Flutur”

PSD Botoșani: „Am depus plângeri penale pentru toți cei care au comis ilegalități pentru a-l scoate fraudulos pe Cătălin Flutur primar. Este instigare la abuz în serviciu ce a făcut Cătălin Flutur”
Comunicat de presă:

PSD Botoșani a anunțat astăzi că a depus deja plângeri penale pentru toate persoanele care au acționat împotriva legii pentru a-l pune din pix primar pe Cătălin Flutur, deși procesele verbale filmate și înregistrate în baza de date a Autorității Electorale Permanente arată că PNL și candidatul Flutur au pierdut alegerile.

„Am depus plângeri penale pentru cei care au încercat falsificarea realității și au depus contestații pentru renumărarea voturilor pe baza unor întâmpinări, care la momentul închiderii secțiilor și semnării proceselor verbale de către toți membrii birourilor electorale, nu existau la dosar. Acum au apărut procese verbale, doar cu semnăturile membrilor PNL, fără cele ale celorlalți membrii ai secțiilor de votare, care nu apar în baza de date a Autorității Electorale Permanente unde au fost înregistrate procesele verbale semnate de toată componența birourilor secțiilor. Vom merge în justiție pentru apărarea legii și a dreptății și vom cere anchetarea tuturor persoanelor care au făcut ilegalități, inclusiv a domnului Flutur pentru instigare la abuz în serviciu, pentru a fi ales fraudulos primar, în ciuda voturilor oamenilor. La Botoșani, reprezentanții PNL nu au contestat ce s-a numărat în secții, ei contestă acum pentru că nu le convine rezultatul obținut! Deci domnul Flutur la Botoșani știe că a pierdut”, au declarat reprezentanții PSD Botoșani.

E foarte greu să previi o astfel de situație, pentru că PSD are un singur reprezentant în secțiile de votare. Toți ceilalți sunt de partea candidatului PNL, după cum s-a văzut la votul din Biroul Electoral al Municipiului, unde judecătorul și PSD au votat împotriva renumărării, iar reprezentanții celorlalte partide au votat pentru renumărare, deși legea interzice acest lucru.

La Biroul Electoral de la Municipiu a fost un vot pur politic, dat contrar legii. Judecătorul consideră că renumărarea nu e în cadrul legal, pentru că toți reprezentanții partidelor politice au semnat deja că sunt de acord cu rezultatele.

Dacă ai semnat că ești de acord cu ce s-a numărat, de ce vrei să mai ceri renumărare? Nu cumva ca să încerci să faci o manevră? De ce să acceptăm posibilitatea de a se face manevre la renumărare, când Biroul Electoral Central spune clar că nu se mai modifică rezultatele dacă reprezentanții partidelor n-au avut obiecții când s-au numărat voturile în secțiile de votare?

Biroul Electoral Central spune că e interzis să se mai intervină pe rezultatele obținute de candidați dacă nu au fost depuse contestații în secțiile de votare. Deci dacă, în lipsa acestor contestații, nu se mai pot modifica rezultatele, ce rost mai are renumărarea? Nu poate avea decât un singur scop, unul ilegal, anume de a încerca o manevră prin care muți voturi dintr-o parte în alta.

Liberalii au pierdut pe linie toate alegerile în județul Botoșani, la Președintele Consiliului Județean, la Consiliul Județean, la primarul municipiului Botoșani și la Consiliul Municipal. Cătălin Flutur își merită soarta. Dacă ar mai avea o fărâmă de demnitate și-ar cere scuze față de botoșăneni și ar pune capăt acestui scandal inutil, după ce toți reprezentanții săi au semnat ca sunt de acord cu rezultatele. După ce i-a jignit pe botoșăneni și s-a opus votului dat de aceștia, Flutur are cea mai rușinoasă ieșire de pe scena politică. Faptul că după pierderea alegerilor i-a jignit pe botoșăneni arată ca sancțiunea primită de la cetățeni e pe deplin justificată”, se arată în punctul de vedere al PSD Botoșani.

(Comunicat de presă emis de organizația PSD Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Din 2021 întregul personal din spitalele publice va fi remunerat după aceeaşi grilă de salarizare

astăzi, 20:38
44

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Sindicatelor TESA din Sănătate că de anul viitor întregul ...

Dacă tot ne place soluția suedeză: Scandinavii le recomandă vârstnicilor să nu se mai izoleze în case

astăzi, 20:03
88

Guvernul suedez le-a transmis joi persoanelor vârstnice că nu mai este necesar să se autoizoleze, argumentând cu ratele de infectare cu coronavirus mai reduse decât în primă...

Fermierii din trei comune din Botoșani nu-și mai pot adăpa animalele în râul Burla în urma accidentului ecologic de la Depozitul Ecologic de Deșeuri Stăuceni

astăzi, 19:36
238

Primăriile comunelor Stăuceni, Gorbănești și Blândești au fost anunțate astăzi că adăparea animalelor în râul Burla este interzisă. Zeci de familii din cele trei comune r...