(P) Plângere la AEP depusă de PSD: „Primarul PNL din Dersca se pregătește să fraudeze alegerile prin organizarea secției de votare din localitate în Primărie”

(P) Plângere la AEP depusă de PSD: „Primarul PNL din Dersca se pregătește să fraudeze alegerile prin organizarea secției de votare din localitate în Primărie”

Comunicat de presă:

PSD atrage atenția publică asupra ilegalităților pe care PNL Botoșani le pregătește în comuna Dersca prin organizarea unei secții de vot direct în Primărie, lângă biroul primarului liberal, fără să respecte condițiile impuse de Guvern privind protejarea sănătății individuale a cetățenilor și a sănătății publice în ziua alegerilor locale.

„Liberalii, când e vorba de adunat voturi apelează la mijloace ilicite și nu mai au nicio limită în respectarea legilor și a hotărârilor impuse chiar de propriul Guvern, cel condus de Ludovic Orban. Primarul PNL al localității Dersca, deși are la dispoziție Căminul Cultural, care a fost complet renovat și care îndeplinește criteriile de distanțare socială pentru desfășurarea procesului de votare în siguranță, acesta ține cu dinții să organizeze alegerile lângă biroul său. Este clar că se dorește vicierea rezultatului și influențarea alegătorilor, care sunt în număr de 1.123 de persoane, conform listei electorale permanente. Primarul nu se gândește deloc la riscul izbucnirii unui focar de COVID din cauză că primăria va fi plină de alegători și de funcționari”, a declarat Marius Budăi.

PSD Botoșani a transmis deja la Autoritatea Electorală Permanentă o plângere cu privire la ilegalitatea comisă de primarul PNL al comunei Dersca.

În 2019, primarul din Dersca a solicitat AEP schimbarea locației secției de vot nr. 227 de la Școala Generală din localitate la Grădinița cu Program normal pentru care nu erau recepționate lucrările de modernizare și dotare.

La alegerile din acest an, deși secția nr. 226 era prevăzută în clădirea Căminului Cultural din localitatea Dersca, care a fost reabilitată printr-un program de investiții din 2018, primarul PNL a preferat să își creeze avantaje electorale prin mutarea secției de vot în incinta Primăriei, lângă biroul său.

„E incredibil, cum vor liberalii să se agațe de Putere. Nu e nicio diferență între Orban la București și primarul PNL de la Dersca din Botoșani. Așa cum Orban a promis orice, numai să nu se ducă parlamentarii să voteze demiterea sa în Parlament, așa și primarul liberal din Dersca e disperat să rămână la Primărie, chiar dacă încalcă legile în vigoare și pune în pericol sănătatea locuitorilor din Dersca. PNL la București și PNL la Botoșani, are aceleași apucături prin care calcă totul în picioare pentru a-și îndeplini interesul electoral în dauna sănătății cetățenilor”, a subliniat deputatul PSD.

(Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200019)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O botoșăneancă câștigă Marele Premiu al Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur” 2020

astăzi, 12:08
98

Alina Guțu, din Botoșani, este câștigătoarea din acest an a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur” -  cel mai longeviv festival ...

Pare o glumă, dar nu este: Valoarea tichetului de masă a crescut de la 20,00 la 20,01 lei

astăzi, 11:30
194

Românii au minunatul dar de a face mișto din orice, însă atunci cât acest lucru se întâmplă la nivel guvernamental te intrebi dacă e o caracteristică în ADN-ul...

Restricționarea circulației pe timp de noapte ar putea deveni din nou realitate

astăzi, 10:20
510

România ar putea să se întoarcă la restricționarea circulației pe timp de noapte, o situație care a mai fost aplicată pe perioada stării de urgență.Ludovic Orban a declarat s...