Ministrul din Botoșani: „Înainte de alegeri, să mai dăm cu var, să mai punem panseluțe, să aruncăm banii”

Ministrul din Botoșani: „Înainte de alegeri, să mai dăm cu var, să mai punem panseluțe, să aruncăm banii”

Ministrul Muncii, Marius-Constantin Budăi, dezaprobă declarațiile primarului Cătălin Flutur, conform căruia o seamă de investiții în municipiul Botoșani sunt blocate chiar la nivel central. Aceasta, în contextul în care edilul a adus în atenția publicului că, din cele peste 9 milioane de lei promise bugetului local, orașul a primit 1,5 milioane în urma rectificării bugetare la nivel de Guvern.

Budăi a menționat că Primăria a cumulat mai bine de 16 milioane de lei, pe care Flutur, în viziunea lui, pare că i-a strâns pentru campania electorală. Cu toate că banii sunt deja împărțiți pe diverse direcții, în vederea atragerii unor fonduri europene, iar edilul-șef al municipiului se gândește chiar la un credit pentru una dintre cele mai importante investiții din oraș, ministrul a susținut următoarea declarație:

De la an la an, toate municipiile și foarte mulți din primari cred că dezvoltarea României trebuie să fie în fiecare an și nu din patru în patru ani. Ținem banii în excedent, pentru ca din patru în patru ani, înainte de alegeri, să mai dăm cu var, să mai punem panseluțe, să mai aruncăm banii aiurea. Indiferent, nu numai în munipiul Botoșani, eu vă spun în calitate de fost președinte al Comisiei de Buget și Finanțe. În momentul când s-a luat în discuție incidentul bugetar, dus pe tot ce țineau primăriile, bani în plus pe avansuri, erau colosale. Ori acei bani trebuie să circule, trebuie băgați în economie. Nu mai avem de asfaltat în municipiul Botoșani, nu mai avem alte investiții de făcut? Pentru prima dată, 100% din impozitul pe venit rămâne la directorial, iar bugetele se echilibrează din cota defalcată din TVA. Și noi ținem banii, că lasă că îi folosim noi la anul sau îi folosim din patru în patru ani. Aici nu vorbesc de un primar, de o administratură, vorbesc de toate UAT-urile”, zice Marius-Constantin Budăi, ministru al Muncii.

Budăi spune că nu face referire neapărat la Flutur. Totuși:

„Anul trecut, Cosmin Andrei [n.r.: viceprimar] mi-a spus că din sumele de la Primărie, 25% s-au cheltuit, iar 75% au rămas acolo. De ce? Nu avem pe ce cheltui? Și asta e în toată țara”, a concluzionat ministrul.

Marius Budăi exclude, pentru moment, o eventuală candidatură pentru Primărie sau Consiliul Județean.

„Eu, deocamdată, vreau să continui un mandat la București”, anunță acesta.

După cum se cunoaște, campania electorală a început de timpuriu, având în vedere ultimele ieșiri și declarații din partea unor persoanje din politica locală. Și nu este vorba neapărat despre PSD.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bebeluș de 17 zile cu malformație cardiacă, preluat de elicopterul SMURD

Duminică, 20 Septembrie 2020
749

Un bebeluș de numai 17 zile a fost preluat, duminică după-amiază, de un elicopter al SMURD, pentru a fi transferat la o clinică de specialitate din Târgu Mureș.Este vorba despre o feti...

Elev la Școala nr. 7 confirmat cu Covid-19, colegii de clasă în izolare

Duminică, 20 Septembrie 2020
5498

Un elev în vârstă de opt ani, care învață la Școala nr. 7 din municipiul Botoșani, a fost diagnosticat cu coronavirus, la nici cinci zile de la începerea noului an școlar...

Măștile rămân obligatorii în școli, subliniază Orban. „Unii parcă nu își iubesc copiii”

Duminică, 20 Septembrie 2020
465

Guvernul nu ia în calcul renunțarea la obligativitatea purtării măștii de protecție în interiorul unităților de învățământ, a explicat premierul Ludovic Orban, î...