Mincă pierde funcția lăsată cadou de către Dăncilă, la câteva zile de la numire

Mincă pierde funcția lăsată cadou de către Dăncilă, la câteva zile de la numire

Liliana Mincă, fosta lideră ALDE Botoșani, pierde funcția de secretar general adjunct al Ministerului Finanțelor, la numai câteva zile de la dobândirea acesteia, prin numirea făcută de către fostul premier Viorica Dăncilă înainte de a pleca definitiv de la guvernare.

Proaspătul premier liberal, Ludovic Orban, a anunțat că Mincă va fi demisă cât mai curând din conducerea Ministerului, după ce gaura pe care a descoperit-o la Finanțe este nu mai mică de 11 miliarde de lei.

"Este clar că starea finanțelor este foarte proastă. De altfel, se vede din cifrele oficiale publicate, respectiv din contul de execuție la 9 luni. Se vede clar că nu a fost îndeplinit planul la încasări existent în materie de colectare a veniturilor, un minus de aproape 11 miliarde lei. De asemenea, se înregistrează în materie de colectarea contribuțiilor un minus de peste 1 miliard. Liliana Mincă va pleca mâine [n.r: joi] probabil de la Ministerul Finanțelor din funcția de secretar general adjunct”, a declarat, miercuri, Ludovic Orban, premierul României.

Orban a adăugat și că fondurile de rezervă ale statului sunt reduse până apropae spre nulitate.

Liliana Mincă este unul dintre traseiștii clasici ai politicii românești, schimbând nu mai puțin de șase partide în șase ani de zile, după cum atestă și Hotnews.

Mincă a fost în Partidul Conservator până în 2011, în PPDD până în 2014, a trecut apoi la PND unde a stat doar până în august 2015, a schimbat macazul pentru UNPR-ul lui Oprea, în PSD până în 2016 când a trecut la ALDE și a devenit șefa filialei din Botoșani a partidului lui Tăriceanu 2016.

Anul acesta, a pierdut conducerea filialei județene, fiind înlocuită de Roxana Anușcă Țurcanu.

În prima parte a anului 2017, premierul Sorin Grindeanu a numit-o pe Liliana Mincă în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Din 2006 până în 2009 ea a condus Loteria Romană, de unde a plecat cu scandal, generat de lipsa nejustificată a unei sume considerabile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO: Un film exploziv cu un botoșănean! Managerul de la Institutul Socola către o angajată: "Rade-o de aici"!

Vineri, 15 Noiembrie 2019
499

”Ziarul de Iaşi” a intrat în posesia unei înregistrări care arată modul în care se comportă Gabriel Oprişanu, botoșăneanul care a ajuns manager al Institutului de ...

Radu Roșu, antrenorul CSM Botoșani, după victoria de la Galați: "Obiectivul nu mai pare greu de atins!"

Vineri, 15 Noiembrie 2019
250

CSM Botoșani și-a asigurat, în mare parte, prezența la turneul de baraj, însă nu acesta este obiectivul echipei. Promovarea în Liga Zimbrilor este marele vis al echipei moldave, ...

CIVILIZAȚIE! Fotografierea sub fustele femeilor și a victimelor accidentelor rutiere devine infracțiune în Germania!

Vineri, 15 Noiembrie 2019
245

”Upskirting-ul” sau realizarea de fotografii pe sub fustele femeilor fără ştirea acestora va deveni o infracţiune în Germania, a anunţat guvernul de la Berlin, la câteva l...