Guvernul Viorica Dăncilă, ultimile momente?

Guvernul Viorica Dăncilă, ultimile momente?

Viorica Dăncilă a declarat la ședința de guvern că va merge în Parlament pentru remaniere. Premierul a precizat că toate aceste conflicte sunt din cauza refuzului președintelui Iohannis, care nu dorește să își îndeplinească atribuțiile.

”Aceste conflicte în care au fost atrase Guvernul, Parlamentul și Administrația Prezidențială, a unui numitor comun, refuzul lui Iohannis de a-și îndeplini atribuțiile” a explicat Dăncilă.

 "De mai bine de doi ani, România se confruntă cu repetate situaţii de blocaj generate de conflicte de constituţionalitate între puterile statului. Aceste conflicte au un numitor comun: refuzul preşedintelui Iohannis de a respecta Constituţia şi de a-şi îndeplini atribuţiile. Cea mai recentă confirmare a fost dată de CCR, care a arătat că preşedintele încearcă din nou să blocheze activitatea guvernului. Obişnuit să încalce Constituţia, dl preşedinte a trecut la următorul nivel. Reinterpretează după bunul plac o decizie a CCR care este obligatorie pentru toată lumea. Transmite public că judecătorii CCR ar fi stabilit că premierul trebuie să meargă de îndată în Parlament, când de fapt CCR a stabilit că termenul "de îndată" se referă  la obligaţia preşedintelui de a numi interimari şi a nu bloca activitatea Guvernului. Voi merge în Parlament pentru remanierea Guvernului", a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Pe de alată parte, liberalii susțin că abia o așteaptă în Parlament.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că discuțiile pentru susținerea moțiunii de cenzură au continuat iar numărul aleșilor care s-au declarat în opoziție este de 241, ceea ce ar însemna că acestea ar putea fi ultimele momente ale Guvernului Dăncilă.

Mai mult, Alina Gorghiu a anunțat că moțiunea de cenzură este deja redactată, urmând a fi depusă în Parlament în câteva zile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alt sondaj, aceeași realitate: românii sunt doctori din născare

Joi, 20 Februarie 2020
315

Dacă au anumite simptome medicale, 7 români din 10 (69%) caută pe internet informaţii despre ce boală ar putea indica acestea.În urma căutărilor, 48% au declarat că s-au dus la...

ANOFM se pregătește să înjumătățească documentele cerute patronilor pentru subvenții la angajare!

Joi, 20 Februarie 2020
353

Noul șef al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), a anunțat astăzi în cadrul unei conferinței organizate de wall-street.ro, că în cel mai scurt timp se va &i...

LOTO: numerele extrase joi, 20 februarie 2020

Joi, 20 Februarie 2020
392

Joi, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.Iată numerele extrase joi, 20 februarie 2020Loto 6/49: 28, 6, 12, 16, 34, 31Loto 5/40: 4, 31, ...