Guvernul Viorica Dăncilă, ultimile momente?

Guvernul Viorica Dăncilă, ultimile momente?

Viorica Dăncilă a declarat la ședința de guvern că va merge în Parlament pentru remaniere. Premierul a precizat că toate aceste conflicte sunt din cauza refuzului președintelui Iohannis, care nu dorește să își îndeplinească atribuțiile.

”Aceste conflicte în care au fost atrase Guvernul, Parlamentul și Administrația Prezidențială, a unui numitor comun, refuzul lui Iohannis de a-și îndeplini atribuțiile” a explicat Dăncilă.

 "De mai bine de doi ani, România se confruntă cu repetate situaţii de blocaj generate de conflicte de constituţionalitate între puterile statului. Aceste conflicte au un numitor comun: refuzul preşedintelui Iohannis de a respecta Constituţia şi de a-şi îndeplini atribuţiile. Cea mai recentă confirmare a fost dată de CCR, care a arătat că preşedintele încearcă din nou să blocheze activitatea guvernului. Obişnuit să încalce Constituţia, dl preşedinte a trecut la următorul nivel. Reinterpretează după bunul plac o decizie a CCR care este obligatorie pentru toată lumea. Transmite public că judecătorii CCR ar fi stabilit că premierul trebuie să meargă de îndată în Parlament, când de fapt CCR a stabilit că termenul "de îndată" se referă  la obligaţia preşedintelui de a numi interimari şi a nu bloca activitatea Guvernului. Voi merge în Parlament pentru remanierea Guvernului", a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Pe de alată parte, liberalii susțin că abia o așteaptă în Parlament.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că discuțiile pentru susținerea moțiunii de cenzură au continuat iar numărul aleșilor care s-au declarat în opoziție este de 241, ceea ce ar însemna că acestea ar putea fi ultimele momente ale Guvernului Dăncilă.

Mai mult, Alina Gorghiu a anunțat că moțiunea de cenzură este deja redactată, urmând a fi depusă în Parlament în câteva zile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bătrân a fost găsit mort pe rampa din fața unor magazine dezafectate

Duminică, 13 Octombrie 2019
1066

Un bărbat a fost găsit mort, duminică dimineață, pe o stradă din municipiul Botoșani.Acesta a fost găsit fără suflare pe rampa din fața unor magazine dezafectate, lângă blocul tu...

Cifre care nu se pot ascunde! 250.000 de români au emigrat doar în 2018: 40% sunt absolvenţi de studii superioare!

Duminică, 13 Octombrie 2019
252

Peste 250.000 de mii de români au emigrat doar în 2018, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Un procent de aproape 40% din totalul emigranților din România su...

Deputatul Marius Budăi, ministrul interimar al Muncii: o să prezentăm un bilanţ cu toate cifrele reale şi o să vedem cum e cu "greaua moştenire"!

Duminică, 13 Octombrie 2019
281

Banii pentru plata pensiilor sunt prinşi în buget, iar informaţia că există o gaură în buget nu e reală, a declarat, duminică, la Digi24, parlamentarul de Botoșani Marius Budăi, m...